PezsgƑs-málnás scone tálalva

PezsgƑs-málnás scone

A pezsgƑs-mĂĄlnĂĄs scone egy igazĂĄn kĂŒlönleges sĂŒtemĂ©ny, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs ĂŒnnepi reggelikhez vagy elegĂĄns desszertkĂ©nt. A pezsgƑ buborĂ©kossĂĄga könnyeddĂ© teszi a tĂ©sztĂĄt, mĂ­g a mĂĄlna frissessĂ©ge Ă©s gyĂŒmölcsös Ă­ze kiemeli a sĂŒtemĂ©ny Ă©dessĂ©gĂ©t. TIPP: A mĂĄlnĂĄt Ăłvatosan forgasd a tĂ©sztĂĄba, hogy ne törjön össze, Ă­gy a scone omlĂłs marad, Ă©s a gyĂŒmölcs Ă­ze intenzĂ­vebb lesz. Ha egy igazĂĄn kĂŒlönleges tĂĄlalĂĄst szeretnĂ©l, kĂ­nĂĄlj mellĂ© vanĂ­liĂĄs mascarponĂ©t vagy egy kevĂ©s frissen felvert tejszĂ­nhabot! Ez a pezsgƑs-mĂĄlnĂĄs scone nemcsak finom, hanem lĂĄtvĂĄnyos Ă©s tökĂ©letes egy ĂŒnnepi reggelire vagy dĂ©lutĂĄni kĂĄvĂ© mellĂ©.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
1650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 200 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 80 g Vaj
⭕ 40 g MĂ©z
⭕ 100 ml PezsgƑ
⭕ 50 ml Tej
⭕ 1 db Tojás
⭕ 100 g Friss málna

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se elengedhetetlen a megfelelƑ ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez. HasznĂĄlhatsz sĂŒtƑpapĂ­r helyett szilikonos sĂŒtƑlapot is.

    2

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a teljes kiƑrlĂ©sƱ lisztet, a sĂŒtƑport Ă©s a sĂłt.

    A sĂŒtƑport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a scone.

    3

    A hideg vajat kockåzd fel, majd morzsold el a lisztes keverékben, amíg egyenletes, morzsås ållagot kapsz.

    A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, hogy a scone könnyƱ és omlós legyen. Hasznålhatsz vajvågót vagy a kezedet is, de dolgozz gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg.

    4

    Egy kĂŒlön tĂĄlban keverd össze a mĂ©zet, a pezsgƑt, a tejet Ă©s a tojĂĄst.

    A pezsgƑ helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs gyĂŒmölcslevet vagy tejet is, ha nem szeretnĂ©l alkoholt hasznĂĄlni.

    5

    Öntsd a nedves hozzĂĄvalĂłkat a szĂĄraz keverĂ©khez, Ă©s keverd össze, amĂ­g egy puha tĂ©sztĂĄt kapsz.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂ­g összeĂĄll, kĂŒlönben kemĂ©ny lesz a scone.

    6

    Óvatosan forgasd bele a friss mĂĄlnĂĄt, hogy ne törjön össze tĂșlsĂĄgosan.

    A målnåt óvatosan forgasd bele, hogy ne engedje ki a levét és ne színezze el a tésztåt.

    7

    Lisztezett felĂŒleten formĂĄzd a tĂ©sztĂĄt kb. 2 cm vastagsĂĄgĂșra, majd vĂĄgd hĂĄromszögekre vagy korongokra.

    A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, mert akkor a scone lapos lesz. HasznĂĄlj Ă©les kĂ©st vagy pogĂĄcsaszaggatĂłt a formĂĄzĂĄshoz.

    8

    Helyezd a scone-okat a sĂŒtƑpapĂ­ros tepsire, Ă©s sĂŒsd 15-18 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    A scone-okat ne tedd tĂșl közel egymĂĄshoz a tepsire, mert akkor nem sĂŒlnek meg egyenletesen. A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a sĂŒtƑtƑl, figyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjenek meg.

    9

    Hagyd hƱlni néhåny percig, majd tålald frissen egy kis porcukorral meghintve vagy tejszínhabbal.

    A scone-okat langyosan a legfinomabb. Kínålhatsz mellé lekvårt, tejszínt vagy mascarponét is.