MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtĆpapĂrral.
A sĂŒtĆ elĆmelegĂtĂ©se elengedhetetlen a megfelelĆ ĂĄllag elĂ©rĂ©sĂ©hez. HasznĂĄlhatsz sĂŒtĆpapĂr helyett szilikonos sĂŒtĆlapot is.
Egy nagy tĂĄlban keverd össze a teljes kiĆrlĂ©sƱ lisztet, a sĂŒtĆport Ă©s a sĂłt.
A sĂŒtĆport alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen keljen meg a scone.
A hideg vajat kockĂĄzd fel, majd morzsold el a lisztes keverĂ©kben, amĂg egyenletes, morzsĂĄs ĂĄllagot kapsz.
A vaj legyen nagyon hideg, szinte fagyos, hogy a scone könnyƱ és omlós legyen. Hasznålhatsz vajvågót vagy a kezedet is, de dolgozz gyorsan, hogy a vaj ne olvadjon meg.
Egy kĂŒlön tĂĄlban keverd össze a mĂ©zet, a pezsgĆt, a tejet Ă©s a tojĂĄst.
A pezsgĆ helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs gyĂŒmölcslevet vagy tejet is, ha nem szeretnĂ©l alkoholt hasznĂĄlni.
Ăntsd a nedves hozzĂĄvalĂłkat a szĂĄraz keverĂ©khez, Ă©s keverd össze, amĂg egy puha tĂ©sztĂĄt kapsz.
Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂg összeĂĄll, kĂŒlönben kemĂ©ny lesz a scone.
Ăvatosan forgasd bele a friss mĂĄlnĂĄt, hogy ne törjön össze tĂșlsĂĄgosan.
A mĂĄlnĂĄt Ăłvatosan forgasd bele, hogy ne engedje ki a levĂ©t Ă©s ne szĂnezze el a tĂ©sztĂĄt.
Lisztezett felĂŒleten formĂĄzd a tĂ©sztĂĄt kb. 2 cm vastagsĂĄgĂșra, majd vĂĄgd hĂĄromszögekre vagy korongokra.
A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, mert akkor a scone lapos lesz. HasznĂĄlj Ă©les kĂ©st vagy pogĂĄcsaszaggatĂłt a formĂĄzĂĄshoz.
Helyezd a scone-okat a sĂŒtĆpapĂros tepsire, Ă©s sĂŒsd 15-18 percig, amĂg aranybarnĂĄra sĂŒlnek.
A scone-okat ne tedd tĂșl közel egymĂĄshoz a tepsire, mert akkor nem sĂŒlnek meg egyenletesen. A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a sĂŒtĆtĆl, figyelj rĂĄ, hogy ne Ă©gjenek meg.
Hagyd hƱlni nĂ©hĂĄny percig, majd tĂĄlald frissen egy kis porcukorral meghintve vagy tejszĂnhabbal.
A scone-okat langyosan a legfinomabb. KĂnĂĄlhatsz mellĂ© lekvĂĄrt, tejszĂnt vagy mascarponĂ©t is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.