Phirni rózsavízzel, gazdag rizses puding mandulával és rózsavízzel díszítve

Phirni rózsavízzel

A Phirni egy híres indiai desszert, amelyet rizsből, tejből és cukorból készítenek, és gazdag fűszerekkel, mint a sáfrány és a rózsavíz ízesítik. Az étel története az indiai konyha mélyén gyökerezik, és számos változata létezik, melyeket különböző származású régiókban készítenek. A rózsavíz és mandula hozzáadása egy finom, elegáns ízélményt ad, amit a tradicionális phirni különleges varázsává tesz.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Basmati rizs
600 ml Tej
100 g Cukor
1 ek. Rózsavíz
50 g Mandula
0.5 tk. Sáfrány
2 db Zöld kardamom
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át, majd áztasd be vízben 30 percig.

    Ez segít eltávolítani a rizs fölösleges kemikáliáit és kemikáliákat.

    2

    A sáfrányt oldd fel 50 ml vízben, hogy szép színű legyen a rizses pudingban.

    A sáfrány színt és ízt ad a phirninek, de ügyelj arra, hogy ne használj túl sokat, mert dominálhat.

    3

    A tejet egy nagy serpenyőben forrald fel, majd add hozzá a rizst. Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és a tej felszívódik.

    Ne hagyd felügyelet nélkül a tej felforrását, mert könnyen kifuthat.

    4

    Add hozzá a cukrot, mandulát, és a kardamomot. Keverd össze, és főzd még 10-15 percig.

    A mandula hozzáadása gazdag textúrát ad az ételnek, míg a kardamom segít az ízek harmonizálásában.

    5

    Amikor a rizses puding a kívánt állagot elérte, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig.

    A pihenés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek és a phirni simább állagú legyen.

    6

    Adj hozzá rózsavizet, keverd át alaposan, majd hűtsd le.

    A rózsavíz különleges, virágos ízt ad, ami nagyon jól kiegészíti a rizses puding gazdag textúráját.

    7

    Tálald a phirnit kis tálkákban, és díszítsd még néhány mandulával.

    A mandula és a rózsavíz finom kombinációja valóban különleges élményt nyújt a phirnihez.