A rizst alaposan mosd át, majd áztasd be vízben 30 percig.
Ez segít eltávolítani a rizs fölösleges kemikáliáit és kemikáliákat.
A sáfrányt oldd fel 50 ml vízben, hogy szép színű legyen a rizses pudingban.
A sáfrány színt és ízt ad a phirninek, de ügyelj arra, hogy ne használj túl sokat, mert dominálhat.
A tejet egy nagy serpenyőben forrald fel, majd add hozzá a rizst. Főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és a tej felszívódik.
Ne hagyd felügyelet nélkül a tej felforrását, mert könnyen kifuthat.
Add hozzá a cukrot, mandulát, és a kardamomot. Keverd össze, és főzd még 10-15 percig.
A mandula hozzáadása gazdag textúrát ad az ételnek, míg a kardamom segít az ízek harmonizálásában.
Amikor a rizses puding a kívánt állagot elérte, vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig.
A pihenés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek és a phirni simább állagú legyen.
Adj hozzá rózsavizet, keverd át alaposan, majd hűtsd le.
A rózsavíz különleges, virágos ízt ad, ami nagyon jól kiegészíti a rizses puding gazdag textúráját.
Tálald a phirnit kis tálkákban, és díszítsd még néhány mandulával.
A mandula és a rózsavíz finom kombinációja valóban különleges élményt nyújt a phirnihez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.