Pho cuon fokhagymás szósszal, friss rizstésztás tekercsek, sült hússal, zöldségekkel

Pho cuon fokhagymás szósszal

A Pho Cuon egy tradicionális vietnami étel, amely a friss rizstésztát, zöldségeket, sült húst és fűszereket egyesíti egy könnyű, ízletes tekercsben. Eredetileg a vietnami utcai éttermekben és piacokon szolgálták fel, de mára világszerte népszerűvé vált. A fokhagymás szósz és a friss zöldségek kiemelik a rizstészta finom ízét, így egy igazi frissítő étkezés a tavaszi és nyári hónapokban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizstészta
1 csokor Friss menta
1 csokor Friss koriander
200 g Lóhús (vagy marhahús)
1 db Uborka
1 db Friss sárgarépa
1 fej Saláta (pl. fejes saláta)
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Halszósz
1 ek. Cukor
1 ek. Citromlé
50 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizstésztát forrásban lévő vízben főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd szűrd le és hűtsd le hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze.

    A rizstésztát mindig hideg vízben öblítsd le, hogy elkerüld, hogy összetapadjon.

    2

    A lóhúst vékony csíkokra vágd, és egy serpenyőben forró olajon pirítsd meg 3-4 percig, amíg átsül.

    A hús gyorsan átsül, ezért ügyelj, hogy ne süsd túl.

    3

    A sárgarépát és uborkát vágd vékony szeletekre vagy csíkokra, majd tedd félre.

    A zöldségeket vágd egyenletesre, hogy esztétikus legyen a tálalás.

    4

    A fokhagymát zúzd össze, és egy kis tálban keverd össze a szójaszószt, halszószt, cukrot, citromlevet és a vízet, hogy elkészítsd a fokhagymás szószt.

    A szósz elkészítésekor győződj meg róla, hogy a cukor teljesen feloldódjon a folyadékban.

    5

    A pho cuonokat úgy készítsd el, hogy a rizstésztát egyesével kiteríted, majd rárakod a sült húst, a zöldségeket, friss mentát és koriandert, és egy kis fokhagymás szószt is teszel rá. Ezután óvatosan feltekered, mint egy sushi tekercset.

    Ügyelj arra, hogy a töltelék ne legyen túl sok, hogy a rizstészta könnyen feltekerhető legyen.

    6

    A kész pho cuonokat tálald egy kis tál fokhagymás szósszal, hogy a vendégek egyéni ízlés szerint mártogathassák őket.

    A pho cuonokat frissen fogyaszd, mert a rizstészta könnyen megszáradhat, ha túl sokáig áll.