Pho cuon menta és koriander friss tavaszi tekercsben, hal szósszal tálalva

Pho cuon mentával és korianderrel

A pho cuon Vietnamból származik, ahol a tavaszi tekercsek friss és könnyed étkezést kínálnak, különösen a melegebb hónapokban. A recept a vietnami konyha egyik legismertebb fogása, és számos variációban készíthető. A menta és koriander fűszerek frissességet adnak, míg a főtt tojás gazdagítja az ételt. Az étel könnyen elkészíthető, és tökéletes egy könnyed ebédhez vagy vacsorához. A pho cuon minden falatja egy friss, egészséges és ínycsiklandó élmény.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
150 g Rizstészta
200 g Friss marhahús (vékonyra szeletelve)
1 csokor Friss koriander
1 csokor Friss menta
50 g Sárgarépa
50 g Uborka
1 db Friss lime
2 db Főtt tojás
100 g Főtt rizs
2 ek. Hal szósz
0.5 tk. Hozzá só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizstésztát forró vízben főzd meg 5-7 percig, amíg al dente lesz. Azután öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    Ha a tészta túl ragadósnak tűnik, öblítsd át még egyszer hideg vízzel, hogy szép szálas maradjon.

    2

    A sárgarépát és az uborkát vágd vékony csíkokra. Ez a frissesség és a ropogós textúra alapja.

    Ha gyorsan szeretnéd vékonyra vágni a zöldségeket, használj egy zöldség hámozót, amivel könnyen csíkokat tudsz készíteni.

    3

    A koriandert és a mentát frissen vágd le, és tartsd készültségben a tálaláshoz. A friss fűszernövények színe és illata teszi igazán egyedivé a pho cuont.

    Ne vágd túl apróra a fűszernövényeket, hogy megőrizzék friss ízüket és könnyen felismerhetők legyenek a tekercsekben.

    4

    A főtt tojásokat félbevágva készítsd elő a tálaláshoz. A tojás frissessége és krémessége jól kiegészíti a pho cuon többi összetevőjét.

    A tojásoknak mindig teljesen főzöttnek kell lenniük, hogy elkerüld a nyers tojás fogyasztását.

    5

    A rizstésztát tedd ki egy sima felületre, majd rétegezd rá az uborkát, sárgarépát, koriandert, mentát és a főtt tojásokat. A marhahúst vékony csíkokra szeletelve helyezd el a tészta tetején.

    Ügyelj arra, hogy minden összetevő egyenletesen eloszoljon a tésztán, hogy minden falatban megtalálható legyen a friss zöldség és a fűszerek íze.

    6

    Finoman tekerd fel a rizstésztát, ügyelve arra, hogy a töltelék ne essen ki. A feltekert tekercset szeleteld fel 2-3 cm-es darabokra.

    Használj nedves kézfejet, hogy a rizstészta ne ragadjon hozzá, miközben feltekered.

    7

    A pho cuonokat tálalás előtt tálald egy tányérra, és kínáld mellé a hal szószt és lime szeleteket a frissítéshez.

    A lime frissítő íze kiemeli az étel gazdag ízvilágát, és segít enyhíteni a hal szósz sósságát.