Piadina lazaccal és avokádóval tálalva

Piadina lazaccal és avokádóval

A piadina egy hagyományos olasz étel, amely az Emilia-Romagna régióból származik. A lazac és avokádó kombinációja nemcsak ínycsiklandó, hanem tápláló is. A piadina lazaccal és avokádóval egy gyorsan elkészíthető, egészséges étel, amely tökéletes választás akár reggelire, akár ebédre. A füstölt lazac gazdag íze és az avokádó krémessége harmonizál a piadina egyszerű tésztájával, míg a rukkolával és citromlével való frissítés még élvezetesebbé teszi az ételt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Piadina tészta
150 g Füstölt lazac
2 db Avokádó
20 g Rukkola
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A piadina tésztát melegítsd meg egy száraz serpenyőben közepes hőfokon mindkét oldalát 1-2 percig sütve, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A tészta ne legyen túl ropogós, hogy könnyen össze lehessen hajtani.

    2

    Az avokádókat vágd félbe, távolítsd el a magját, majd vágd fel vékony szeletekre.

    Csepegtess citromlevet az avokádóra, hogy ne barnuljon meg.

    3

    A füstölt lazacot darabold fel kisebb szeletekre.

    Válasz jó minőségű füstölt lazacot.

    4

    A piadina tésztára helyezd el először a füstölt lazacot, majd az avokádó szeleteket.

    Ne rakj túl sok feltétet, hogy könnyen össze tudd hajtani a piadinát.

    5

    Tedd rá a rukkolát, majd locsold meg olívaolajjal és citromlével.

    A rukkola helyett használhatsz más salátát is.

    6

    Szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    A sóval óvatosan bánj, mert a lazac is sós.

    7

    Tedd össze a piadinát, majd tálald frissen, melegen.

    Azonnal tálald, hogy a tészta ne ázzon el.