A marhahúst keverd össze apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal és formázz belőle kis pogácsákat.
A pogácsák formázásakor figyelj, hogy egyforma méretűek legyenek, így egyenletesen sülnek át.
Egy serpenyőben melegíts fel egy evőkanál olívaolajat, és süsd a pogácsákat közepes lángon 4-5 percig mindkét oldalon, amíg átsülnek és szép barna kérget kapnak.
Ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőt, mert akkor a hús párolódni fog ahelyett, hogy pirulna. Ha sok a hús, süsd több részletben.
A cheddar sajtot szeleteld fel, és helyezd a sült pogácsák tetejére, hogy a sajt megolvadjon.
Ha a sajt nem olvadna meg eléggé a pogácsák hőjétől, takard le a serpenyőt egy fedővel pár percre. A gőz segíteni fog a sajt olvadásában.
A piadinát melegítsd meg egy serpenyőben, mindkét oldalát pirítsd meg, amíg enyhén ropogós nem lesz.
A piadinát száraz serpenyőben melegítsd, ne használj olajat vagy zsiradékot. Figyelj rá, hogy ne égesd meg.
Tedd a kész pogácsákat a piadina közepére, és add hozzá a friss salátalevelet és szeletelt paradicsomot.
A salátaleveleket és a paradicsomot érdemes előre elkészíteni, hogy a piadina összeállítása gyors és egyszerű legyen.
Hajtsd félbe a piadinát, és tálald azonnal.
Azonnal tálalva a legfinomabb, amikor a sajt még lágy és a piadina ropogós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.