A sajtot szeleteld fel vékony darabokra, hogy könnyen megolvadjon a grillezés során.
Minél vékonyabbak a szeletek, annál gyorsabban és egyenletesebben olvad meg a sajt.
A piadinát melegítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén pirulni nem kezd mindkét oldala.
Ez a lépés azért fontos, hogy a piadina ne ázzon el a méztől és a sajttól.
A piadina egyik felére helyezd el a sajtszeleteket, majd csorgass rá egy kis mézet.
A mézzel ne spórolj, de ne is vidd túlzásba, mert akkor túl édes lesz.
Tedd a piadina másik felét a sajt tetejére, hogy egy szendvicset formálj belőle. Nyomd le egy kicsit, hogy a sajt jól összetapadjon.
Óvatosan nyomd le, hogy ne nyomd ki a sajtot és a mézet.
Grillezd a piadinát tovább, amíg a sajt megolvad és a piadina ropogósra pirul.
Közepes lángon grillezd, hogy a sajt megolvadjon, de a piadina ne égjen meg. Használhatsz serpenyőt vagy panini sütőt is.
A kész piadinát vágd félbe, és szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
A bazsalikom frissességet kölcsönöz a piadinának, de más fűszernövényekkel is kísérletezhetsz.
Tálald azonnal, hogy a sajt kellemesen lágy és a piadina ropogós maradjon.
Azonnal a legfinomabb, de ha később szeretnéd fogyasztani, csomagold alufóliába, hogy ne hűljön ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.