Piadina mézes-grillezett sajttal tálalva

Piadina mézes-grillezett sajttal

A piadina egy hagyományos olasz étel, amely az Emilia-Romagna régiójából származik. A mézes-grillezett sajttal készült változata egy édes és sós ízkompozíció, amely tökéletes választás egy könnyű étkezéshez vagy desszertként. A sajtos piadina egy igazi élmény a friss, ropogós tésztával és a lágyan megolvadt sajttal, amit a méz és a friss bazsalikom gazdagít.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Piadina tészta
100 g Sajt (pl. mozzarella vagy cheddar)
2 ek. Méz
1 ek. Olívaolaj
3 levél Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sajtot szeleteld fel vékony darabokra, hogy könnyen megolvadjon a grillezés során.

    Minél vékonyabbak a szeletek, annál gyorsabban és egyenletesebben olvad meg a sajt.

    2

    A piadinát melegítsd meg egy serpenyőben, amíg enyhén pirulni nem kezd mindkét oldala.

    Ez a lépés azért fontos, hogy a piadina ne ázzon el a méztől és a sajttól.

    3

    A piadina egyik felére helyezd el a sajtszeleteket, majd csorgass rá egy kis mézet.

    A mézzel ne spórolj, de ne is vidd túlzásba, mert akkor túl édes lesz.

    4

    Tedd a piadina másik felét a sajt tetejére, hogy egy szendvicset formálj belőle. Nyomd le egy kicsit, hogy a sajt jól összetapadjon.

    Óvatosan nyomd le, hogy ne nyomd ki a sajtot és a mézet.

    5

    Grillezd a piadinát tovább, amíg a sajt megolvad és a piadina ropogósra pirul.

    Közepes lángon grillezd, hogy a sajt megolvadjon, de a piadina ne égjen meg. Használhatsz serpenyőt vagy panini sütőt is.

    6

    A kész piadinát vágd félbe, és szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    A bazsalikom frissességet kölcsönöz a piadinának, de más fűszernövényekkel is kísérletezhetsz.

    7

    Tálald azonnal, hogy a sajt kellemesen lágy és a piadina ropogós maradjon.

    Azonnal a legfinomabb, de ha később szeretnéd fogyasztani, csomagold alufóliába, hogy ne hűljön ki.