Picadillo darált hússal és burgonyával, gazdag paradicsomos szaftban

Picadillo burgonyával

A picadillo a latin-amerikai és spanyol konyha egyik legismertebb darált húsos fogása, különösen népszerű Kubában, Mexikóban és a Fülöp-szigeteken. A név a „picar” szóból ered, ami apróra vágást jelent – utalva a darált húsra és az aprított hozzávalókra. Ez a változat burgonyával készült, amely laktatóbbá és tartalmasabbá teszi az ételt. Technikai tanács: a megfelelő szaftosság eléréséhez figyelj az arányokra – a paradicsompüré és a víz mennyisége ne legyen túl sok, hogy ne hígítsa el az ízeket. Ahogy a hús párolódik, a fűszerek aromája betölti a konyhát, és előre vetíti a házias, kiadós étkezés élményét. Ez az étel tökéletes választás hétköznapi vacsorákhoz, de akár vendégváró fogásként is megállja a helyét. Kóstold meg reszelt sajttal megszórva vagy friss korianderrel díszítve is!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Darált marhahús
300 g Burgonya
1 db Vöröshagyma
3 db Fokhagyma
150 g Paradicsompüré
200 ml Víz
2 ek. Olaj
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Őrölt pirospaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd hámozd meg és kockázd fel a burgonyát egyforma méretű darabokra.

    A kisebb, azonos méretű burgonyakockák gyorsabban és egyenletesebben főnek meg.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a vöröshagymát üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát és kevergetve párold 1 percig.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz – elég csak enyhén illatoznia.

    3

    Add hozzá a darált húst, és pirítsd barnára, míg teljesen meg nem sül. Közben kevergesd, hogy ne maradjanak nagyobb húsdarabok.

    A hús akkor jó, ha már nem rózsaszín, és egy kis levet eresztett.

    4

    Szórd meg a köménnyel, pirospaprikával, sóval és borssal, majd keverd össze a paradicsompürével és vízzel.

    A fűszereket pár másodpercig pirítsd meg, mielőtt folyadékot adnál hozzá, így intenzívebb lesz az ízük.

    5

    Add hozzá a felkockázott burgonyát, fedd le, és főzd alacsony lángon kb. 20 percig, amíg a burgonya megpuhul, és az ízek összeérnek.

    Időnként keverd meg, nehogy leégjen – ha szükséges, adj még hozzá kevés vizet.

    6

    Amikor a burgonya puha, vedd le a fedőt, és főzd még pár percig, hogy a szaft kicsit besűrűsödjön.

    Ha szaftosabban szereted, ne főzd túl sokáig fedő nélkül – figyeld a kívánt állagot.