Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd hámozd meg és kockázd fel a burgonyát egyforma méretű darabokra.
A kisebb, azonos méretű burgonyakockák gyorsabban és egyenletesebben főnek meg.
Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a vöröshagymát üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát és kevergetve párold 1 percig.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert keserű lesz – elég csak enyhén illatoznia.
Add hozzá a darált húst, és pirítsd barnára, míg teljesen meg nem sül. Közben kevergesd, hogy ne maradjanak nagyobb húsdarabok.
A hús akkor jó, ha már nem rózsaszín, és egy kis levet eresztett.
Szórd meg a köménnyel, pirospaprikával, sóval és borssal, majd keverd össze a paradicsompürével és vízzel.
A fűszereket pár másodpercig pirítsd meg, mielőtt folyadékot adnál hozzá, így intenzívebb lesz az ízük.
Add hozzá a felkockázott burgonyát, fedd le, és főzd alacsony lángon kb. 20 percig, amíg a burgonya megpuhul, és az ízek összeérnek.
Időnként keverd meg, nehogy leégjen – ha szükséges, adj még hozzá kevés vizet.
Amikor a burgonya puha, vedd le a fedőt, és főzd még pár percig, hogy a szaft kicsit besűrűsödjön.
Ha szaftosabban szereted, ne főzd túl sokáig fedő nélkül – figyeld a kívánt állagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.