Egy hideg téli estén nincs is jobb, mint egy forró, fűszeres Pikáns csirkecomb az asztalon. Az étel története a dél-amerikai és ázsiai konyhák találkozásából ered. A fűszeres és citrusos ízek kombinációja olyan harmóniát teremt, amely egy világhírű séf kísérletezésének eredményeként született meg. A chili, a fokhagyma és a lime együttesen adják meg a recept egyedi karakterét. Az omlós hús és a ropogós bőr minden falatban egy ízkavalkádot idéz elő, amely az étkezést felejthetetlen élménnyé teszi. A tökéletes Pikáns csirkecomb titka a pácban rejlik: érdemes legalább 4 órán keresztül marinálni a húst, hogy a fűszerek teljesen átjárják. A sütés során a bőr ropogóssá válik, miközben a hús megőrzi szaftosságát. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, tálaláskor szórj rá friss koriandert vagy aprított petrezselymet. Ez az étel ideális választás baráti összejövetelekre vagy családi vacsorákra. Fűszeressége és karakteres ízei mellett könnyen elkészíthető, és mindig lenyűgözi a vendégeket. Ha szeretnél még kísérletezni, adj a pácba egy kevés mézet, hogy édeskés-pikáns ízvilágot érj el.
A csirkecombokat tisztítsd meg és töröld szárazra.
A szárazra törölt csirkecombok sokkal ropogósabbra sülnek.
Egy tálban keverd össze a zúzott fokhagymát, paprikát, erős paprikát, sót, borsot, olívaolajat és citromlevet.
Ha szereted a még pikánsabb ízeket, tegyél bele egy kis chiliport vagy cayenne borsot is.
Dörzsöld be a csirkecombokat a fűszeres keverékkel, és hagyd pihenni 30 percig.
Ha van időd, hagyd a csirkecombokat akár több órán át is pácolódni a hűtőben, hogy az ízek jobban átjárják.
Hevítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és süsd a csirkecombokat ropogósra mindkét oldalukon.
Ne tedd túl zsúfoltá a serpenyőt, mert akkor a csirkecombok párolódni fognak ahelyett, hogy sülnének. Ha szükséges, süsd őket több adagban. A sütési idő függ a combok méretétől, de általában oldalanként 10-15 perc elegendő.
Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.
A pikáns csirkecombok remekül illenek rizzsel, burgonyával vagy salátával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.