Pintxo ibériai sertéshússal, pirított kenyéren tálalva

Pintxo ibériai sertéshússal

A pintxo egy hagyományos spanyol étel, amelyet a Baszkföldön népszerűen fogyasztanak. Az ibériai sertéshús különlegessége, hogy gazdag ízű és szaftos, tökéletesen passzol a pirított kenyérrel. A pintxók mindig kis falatok, amelyek egyszerre ínycsiklandóak és könnyen fogyaszthatók, így ideálisak egy könnyed vacsorához vagy partira. A fokhagyma, paprika és a friss petrezselyem minden egyes falatot különlegessé tesz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Ibériai sertéshús
4 szelet Pintxo kenyér (vagy baguette)
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika (édes)
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ág Friss petrezselyem
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst szeleteld vékonyra, hogy könnyen átsüljön. A fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágd, a paprikát pedig kockázd fel.

    A hús szeletelése legyen egyenletes, hogy minden darab gyorsan és egyenletesen átsüljön.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és add hozzá a fokhagymát. Pirítsd meg 1-2 percig, amíg erős illata lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    3

    Tedd bele a sertéshúst, és süsd meg minden oldalán, amíg aranybarna és átsült.

    A hús sütésénél ügyelj arra, hogy ne zsúfold túl a serpenyőt, különben nem sül meg egyenletesen.

    4

    Miután a hús megpirult, add hozzá a felkockázott paprikát és a vöröshagymát. Sózd, borsozd, majd főzd 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A paprika és a hagyma a hús mellett extra ízt ad, így egy finom és szaftos tölteléket kapsz.

    5

    A pintxo kenyereket pirítsd meg enyhén a serpenyőben, hogy ropogósak legyenek.

    A kenyér pirítása előtt egy kevés olívaolajat is csepegtethetsz rá, hogy extra ízt adjon neki.

    6

    Tedd a szaftos húst és zöldségeket a pirított kenyérre, majd díszítsd friss petrezselyemmel és egy szelet citrommal.

    A petrezselyem frissességet ad, míg a citrom frissítő ízt kölcsönöz.