A főtt céklát turmixold simára, hogy selymes pürét kapj.
A céklát alaposan turmixold le, hogy ne maradjanak benne darabok.
Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
A víz ne legyen se túl hideg, se túl meleg, mert az károsíthatja az élesztőt. Ha az élesztő nem fut fel, akkor valószínűleg lejárt a szavatossága, és újat kell használnod.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős keveréket, a céklapürét és az olívaolajat.
A lisztet szitáld át, hogy levegősebb legyen.
Gyúrd sima, rugalmas tésztává, majd takard le és hagyd kelni 1 órán keresztül, amíg a duplájára nő.
A tésztát alaposan gyúrd meg, legalább 10 percig. A keléshez tedd meleg helyre a tésztát.
Oszd a tésztát egyenlő bucikra, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire.
A bucikat formázd szép gömbölyűre.
Hagyd a bucikat még 20 percig pihenni, közben a sütőt melegítsd elő 200°C-ra.
A pihentetés segít a buciknak még jobban megkelni.
Süsd a bucikat 20-25 percig, amíg kívül enyhén ropogósak lesznek, belül pedig puhák maradnak.
A sütési idő függ a sütőtől. Figyeld a bucikat, és ha szükséges, állítsd a hőmérsékletet.
Hagyd teljesen kihűlni rácson, majd élvezd frissen vagy szendvicsalapként.
A rácson hagyva a bucik alja nem ázik el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.