Pita humusszal és friss zöldségekkel

Pita humusszal és zöldségekkel

A humusz és a pita a közel-keleti konyha egyik legismertebb kombinációja, amely mára az egész világon népszerűvé vált. Ez a recept friss zöldségekkel teszi még gazdagabbá és táplálóbbá ezt az egyszerű, mégis ízletes fogást. A humusz selymes textúrája és a pita puhasága tökéletes összhangot alkot a roppanós zöldségekkel. Ideális választás gyors ebédekhez, piknikekhez vagy könnyű vacsorákhoz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pita kenyér
200 g Humusz
1 db Uborka
2 db Paradicsom
1 db Paprika
50 g Rukkola
1 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket alaposan mossuk meg. Az uborkát és a paradicsomot szeleteljük vékonyra, a paprikát vágjuk csíkokra.

    A zöldségek legyenek frissek és ropogósak. A vékonyra szeletelés megkönnyíti a pitába helyezést.

    2

    Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a rukkolát, és óvatosan forgassuk össze.

    Az öntet friss és ízletes. Ne öntsük túl a rukkolát, hogy ne legyen túl ázott.

    3

    A pita kenyereket melegítsük meg enyhén, például egy száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy puhák és könnyen hajlíthatók legyenek.

    A pita melegítése fontos, hogy ne törjön el a hajtogatásnál. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.

    4

    Kenjük meg bőségesen a meleg pitákat humusszal. Ez lesz az alapja a feltéteknek.

    A humusz lehet házilag készített vagy bolti. Minél jobb minőségű a humusz, annál finomabb lesz a pita.

    5

    Helyezzük a humuszos pitára a szeletelt zöldségeket és a rukkolát. Ízlés szerint további citromlevet vagy olívaolajat is csepegtethetünk rá.

    A zöldségeket rendezzük el egyenletesen a pitán, hogy minden falatban legyen belőlük.

    6

    Hajtsuk félbe a pitákat, vagy tekerjük össze őket, és tálaljuk azonnal.

    Azonnal tálaljuk, hogy a pita ne ázzon el a humusz és a zöldségek nedvességétől.