A zöldségeket alaposan mossuk meg. Az uborkát és a paradicsomot szeleteljük vékonyra, a paprikát vágjuk csíkokra.
A zöldségek legyenek frissek és ropogósak. A vékonyra szeletelés megkönnyíti a pitába helyezést.
Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot. Ezzel az öntettel locsoljuk meg a rukkolát, és óvatosan forgassuk össze.
Az öntet friss és ízletes. Ne öntsük túl a rukkolát, hogy ne legyen túl ázott.
A pita kenyereket melegítsük meg enyhén, például egy száraz serpenyőben vagy sütőben, hogy puhák és könnyen hajlíthatók legyenek.
A pita melegítése fontos, hogy ne törjön el a hajtogatásnál. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki.
Kenjük meg bőségesen a meleg pitákat humusszal. Ez lesz az alapja a feltéteknek.
A humusz lehet házilag készített vagy bolti. Minél jobb minőségű a humusz, annál finomabb lesz a pita.
Helyezzük a humuszos pitára a szeletelt zöldségeket és a rukkolát. Ízlés szerint további citromlevet vagy olívaolajat is csepegtethetünk rá.
A zöldségeket rendezzük el egyenletesen a pitán, hogy minden falatban legyen belőlük.
Hajtsuk félbe a pitákat, vagy tekerjük össze őket, és tálaljuk azonnal.
Azonnal tálaljuk, hogy a pita ne ázzon el a humusz és a zöldségek nedvességétől.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.