Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, cukrot és az élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az olívaolajat és az élesztős keveréket. Keverd össze, amíg lágy tésztát nem kapsz.
A lisztet szitáld át, hogy levegősebb legyen a tészta.
Gyúrd a tésztát 8-10 percig, amíg rugalmas és sima nem lesz. Takard le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A tésztát addig gyúrd, amíg elválik az edény falától és rugalmas nem lesz. A keléshez ideális hőmérséklet 25-28°C.
Ha megkelt a tészta, oszd 8 egyenlő részre. Formázd őket golyóvá, majd lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra, kb. 0,5 cm vastagra.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon le.
Melegíts elő egy száraz serpenyőt közepes-magas hőmérsékletre. Süsd a pitákat egyenként 1-2 percig mindkét oldalon, amíg aranybarna foltok jelennek meg és a tészta felfújódik.
A serpenyő legyen nagyon forró, hogy a piták gyorsan megsüljenek és felfújódjanak.
Ha megsültek, tedd őket konyharuhával letakart edénybe, hogy puhák maradjanak.
A konyharuha segít, hogy a piták puhák maradjanak.
Tálald frissen, vagy használd gyros, falafel vagy más közel-keleti ételekhez!
A pitákat frissen a legjobb fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.