A fügéket mosd meg, majd szeleteld vékonyra.
A fügéket közvetlenül a felhasználás előtt szeleteld fel, hogy ne barnuljanak meg.
A diót aprítsd durvára, majd enyhén pirítsd meg egy száraz serpenyőben, hogy intenzívebb íze legyen.
Vigyázz, hogy a dió ne égjen meg a serpenyőben, mert keserű lesz. Folyamatosan kevergesd, amíg illatos nem lesz.
Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt. Ha az élesztő nem habosodik fel, az azt jelenti, hogy nem aktív, és új élesztőt kell használnod.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
Használj pizzalisztet (00-ás liszt), ha igazán ropogós pizzát szeretnél.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tészta akkor jó, ha már nem ragad az edény falához. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A keléshez ideális hely a meleg, huzatmentes hely, például a sütő, ha csak a világítás van bekapcsolva.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőt alaposan melegítsd elő, hogy a pizza egyenletesen süljön meg. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. Ha nehezen nyúlik, hagyd pihenni pár percig, majd próbáld újra.
Oszlasd el egyenletesen a mozzarellát és a gorgonzolát a pizza tetején.
A sajtokat egyenletesen oszlasd el, hogy mindenhol legyen belőlük.
Helyezd rá a fügeszeleteket, majd szórd meg a pirított dióval és frissen őrölt fekete borssal.
Ne tegyél túl sok feltétet a pizzára, mert akkor nem fog átsülni a tészta.
Süsd a pizzát 12-15 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
A sütési idő függ a sütő típusától, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.
Vedd ki a sütőből, majd csorgasd rá a mézet és szórd meg friss rozmaringgal.
A mézet közvetlenül a sütés után csorgasd rá, hogy lágy és folyékony maradjon. A rozmaringot finomra vágd, hogy jobban kihozza az aromáját.
Tálald azonnal, hogy a füge édessége, a sajtok krémessége és a méz tökéletes harmóniát alkosson.
Azonnali tálalással élvezheted a legfrissebb és legízletesebb pizzát. Ha marad, hűtőben tárold, de a legjobb frissen fogyasztani.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.