Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot sütőpapírral.
A magas hőmérséklet elengedhetetlen a pizza ropogósra sütéséhez. A sütőpapír megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
Hámozd meg és aprítsd finomra a fokhagymát, majd keverd össze az olívaolajjal.
A fokhagymás olajjal megkent tészta ízletesebb alapot ad a sajtoknak. Ha szereted a csípőset, adhatsz hozzá egy kevés chili pelyhet is.
Terítsd ki a pizza tésztát a sütőlapra, és kend meg egyenletesen az olívaolajos fokhagymakeverékkel.
A tésztát kézzel is formázhatod, de óvatosan bánj vele, hogy ne szakadjon el.
Szórd rá a reszelt mozzarellát, majd helyezd rá kis darabokban a gorgonzolát, a parmezánt és a ricottát egyenletesen elosztva.
A sajtok mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A gorgonzola intenzív íze miatt érdemes óvatosan bánni vele. A ricottát sütés után is rátöltheted.
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-15 percig, vagy amíg a sajtok szépen megolvadnak és aranybarnák lesznek.
A sütési idő függ a sütődtől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a széle már aranybarna és a sajt megolvadt.
Vedd ki a pizzát a sütőből, szórd rá az aprított friss bazsalikomot, majd hagyd hűlni pár percig, mielőtt szeletelnéd.
A friss bazsalikom feldobja a pizza ízét és illatát. Ha nincs friss bazsalikom, használhatsz szárítottat is, de a friss sokkal jobb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.