Vargányás pizza friss kakukkfűvel és parmezánnal

Pizza ai Porcini (vargányával)

A Pizza ai Porcini egy igazi olasz különlegesség, amely a toszkán és észak-olasz konyha erdei ízeit hozza el. A vargánya gomba, amely az olasz gasztronómia egyik legkedveltebb alapanyaga, gazdag és diós aromát kölcsönöz a pizzának. A tejfölös alap tökéletesen harmonizál a gomba ízével, míg a parmezán és a friss kakukkfű fűszeres kontrasztot ad. Ha szereted a természetes, erdei ízeket és az olasz konyhát, ezt a pizzát mindenképp ki kell próbálnod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1020 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 g Tejföl
200 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
150 g Friss vargánya gomba
2 gerezd Fokhagyma
5 g Friss kakukkfű
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A tészta akkor lesz igazán jó, ha van időd hosszabban keleszteni, akár 2-3 órát is. Ebben az esetben kevesebb élesztőt használj.

    2

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát könnyebben tudod nyújtani, ha több részletben csinálod, és hagyod pihenni a tésztát a nyújtások között pár percig.

    3

    Kend meg a tésztát egyenletesen a tejföllel, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    A tejföl helyett használhatsz mascarponét is, ami még krémesebb alapot ad a pizzának.

    4

    A friss vargányát szeleteld fel vékonyan, és egy kevés olívaolajon pirítsd elő fokhagymával és friss kakukkfűvel.

    A vargányát ne mosd meg, csak töröld át egy nedves ruhával, mert a víz beszívódik, és nem fog szépen pirulni. A fokhagymát ne égesd meg, csak enyhén pirítsd meg.

    5

    Helyezd a pirított vargányát a pizza tetejére, majd szórd meg reszelt parmezánnal és egy kevés frissen őrölt fekete borssal.

    Ne tegyél túl sok vargányát a pizzára, mert a túlságosan sok feltét megnehezíti a tészta átsülését.

    6

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.

    Ha van pizzaköved, azon süsd a pizzát, mert sokkal ropogósabb lesz a tésztája.

    7

    A sütőből kivett pizzát friss kakukkfűvel díszítsd, majd szeleteld fel és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    A kakukkfű helyett használhatsz más friss fűszernövényeket is, például rozmaringot vagy petrezselymet.