Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A tészta akkor lesz igazán jó, ha van időd hosszabban keleszteni, akár 2-3 órát is. Ebben az esetben kevesebb élesztőt használj.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát könnyebben tudod nyújtani, ha több részletben csinálod, és hagyod pihenni a tésztát a nyújtások között pár percig.
Kend meg a tésztát egyenletesen a tejföllel, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A tejföl helyett használhatsz mascarponét is, ami még krémesebb alapot ad a pizzának.
A friss vargányát szeleteld fel vékonyan, és egy kevés olívaolajon pirítsd elő fokhagymával és friss kakukkfűvel.
A vargányát ne mosd meg, csak töröld át egy nedves ruhával, mert a víz beszívódik, és nem fog szépen pirulni. A fokhagymát ne égesd meg, csak enyhén pirítsd meg.
Helyezd a pirított vargányát a pizza tetejére, majd szórd meg reszelt parmezánnal és egy kevés frissen őrölt fekete borssal.
Ne tegyél túl sok vargányát a pizzára, mert a túlságosan sok feltét megnehezíti a tészta átsülését.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
Ha van pizzaköved, azon süsd a pizzát, mert sokkal ropogósabb lesz a tésztája.
A sütőből kivett pizzát friss kakukkfűvel díszítsd, majd szeleteld fel és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
A kakukkfű helyett használhatsz más friss fűszernövényeket is, például rozmaringot vagy petrezselymet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.