Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A liszt minősége befolyásolja a tészta állagát. A pizzához a magas sikértartalmú liszt a legjobb (pl. 00-ás liszt).
A füstölt szalonnát vágd apró kockákra, és egy serpenyőben pirítsd meg ropogósra.
A szalonnát közepes lángon pirítsd, hogy ne égjen meg. A kisült zsírt ne öntsd ki, felhasználhatod más ételekhez.
A gombákat szeleteld fel, majd egy kevés olívaolajon pirítsd meg aprított fokhagymával és friss rozmaringgal.
Használhatsz vegyes erdei gombákat a változatosabb íz érdekében. A gombákat ne sózd meg a pirítás elején, mert akkor levet eresztenek.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, majd próbáld újra.
Kend meg a tésztát egyenletesen paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A paradicsomszósz helyett használhatsz passzírozott paradicsomot is, amit előzőleg fűszereztél meg.
Oszlasd el egyenletesen a pirított gombákat és a ropogósra sült szalonnát a pizza tetején.
A gombákat ne tedd túl sokáig a pizzára sütés előtt, mert megpuhulhatnak.
Szórd meg parmezánnal, fekete borssal és oregánóval.
Frissen reszelt parmezánnal sokkal finomabb, mint előre reszelttel.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
A sütő aljába tegyél egy vízzel teli edényt, hogy gőz keletkezzen, ez segít a tésztának megkelni és ropogósabbá válni.
A sütőből kivett pizzát friss rozmaringgal díszítsd, majd szeleteld fel és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
A rozmaringot óvatosan használd, mert intenzív íze van. Kevés is elég belőle.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.