Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához, és könnyen formázható.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával és füstölt provola sajttal.
A provola sajt intenzív íze miatt ne vidd túlzásba a mennyiségét, hogy ne nyomja el a többi ízt.
Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, oregánót és frissen őrölt fekete borsot.
A fokhagymát egyenletesen szórd el a pizzán, hogy mindenhol érezhető legyen az íze.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
Ha a sajt túl gyorsan barnul, takard le a pizzát alufóliával a sütés vége felé.
A sütőből kivett pizzát szórd meg friss bazsalikomlevelekkel és reszelt parmezán sajttal.
A bazsalikomleveleket csak a sütés után tedd rá, hogy ne égjenek meg.
Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
Azonnal tálalva a legfinomabb, amíg a sajt még olvadós és a tészta ropogós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.