Füstölt provola sajtos pizza mozzarellával és bazsalikommal

Pizza al Provola (füstölt provola sajt)

A Pizza al Provola az olasz sajtkedvelők egyik kedvence, amely a füstölt provola sajt karakteres ízét ötvözi a mozzarella lágy krémességével és a parmezán intenzív aromájával. A provola sajt Olaszország számos régiójában megtalálható, különösen a dél-olasz konyhában népszerű. A füstös íz különleges mélységet ad ennek a pizzának, amely tökéletes választás lehet azok számára, akik szeretik az intenzívebb sajtokat. Ha egy gazdag, füstös ízvilágú pizzát keresel, ezt mindenképp érdemes kipróbálnod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 ml Paradicsomszósz
200 g Füstölt provola sajt
100 g Mozzarella sajt
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss bazsalikom
1 tk. Oregánó
1 tk. Frissen őrölt fekete bors
50 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához, és könnyen formázható.

    2

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha a tészta visszahúzódik nyújtás közben, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.

    3

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával és füstölt provola sajttal.

    A provola sajt intenzív íze miatt ne vidd túlzásba a mennyiségét, hogy ne nyomja el a többi ízt.

    4

    Adj hozzá apróra vágott fokhagymát, oregánót és frissen őrölt fekete borsot.

    A fokhagymát egyenletesen szórd el a pizzán, hogy mindenhol érezhető legyen az íze.

    5

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.

    Ha a sajt túl gyorsan barnul, takard le a pizzát alufóliával a sütés vége felé.

    6

    A sütőből kivett pizzát szórd meg friss bazsalikomlevelekkel és reszelt parmezán sajttal.

    A bazsalikomleveleket csak a sütés után tedd rá, hogy ne égjenek meg.

    7

    Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    Azonnal tálalva a legfinomabb, amíg a sajt még olvadós és a tészta ropogós.