Pizza Algerienne tálalva

Pizza Algerienne

A Pizza Algerienne az algériai konyha gazdag ízvilágát hozza el az asztalra, amelyet a paprikás darált hús és a friss zöldségek tesznek különlegessé. Az Észak-Afrikai konyha fűszerei, mint a kömény és a koriander, harmonikusan egészítik ki a hagyományos olasz pizza alapjait. Ez az étel tökéletes választás egy családi vacsorára vagy baráti összejövetelre, különleges és ízletes élményt nyújtva.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
200 ml Víz
10 g Élesztő
5 g
150 ml Paradicsomszósz
200 g Paprikás fűszerezésű darált hús (bárány vagy marha)
100 g Friss paprika (piros vagy zöld)
150 g Mozzarella sajt
1 db Hagyma
10 g Friss petrezselyem
5 g Fűszerek (paprika, kömény, koriander)
20 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a pizzatésztát: keverd össze a lisztet, vizet, élesztőt és sót. Gyúrd sima tésztává, majd hagyd kelni 1 órát meleg helyen.

    A tészta keléséhez ideális a 25-30°C-os hőmérséklet. Ha nincs meleg helyed, tedd a sütőt alacsony hőfokra (kb. 50°C) és ott keleszd.

    2

    Pirítsd meg a darált húst olívaolajon, és ízesítsd paprikával, köménnyel és korianderrel. Szeleteld fel a friss paprikát és a hagymát.

    A darált húst alaposan pirítsd meg, hogy ne maradjon nyers. A fűszereket ízlés szerint adagold. A paprika és a hagyma szeletek ne legyenek túl vastagok.

    3

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot vagy pizzakövet.

    A pizzakő használata segít abban, hogy a pizza tésztája ropogósabb legyen. Ha nincs pizzaköved, a sütőlap is megfelel.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd kend meg paradicsomszósszal. Szórd meg mozzarellával, és helyezd rá a fűszeres darált húst, paprikaszeleteket és hagymát.

    A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd ki, hogy ropogós legyen. A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán.

    5

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütő teljesítményétől. Figyeld a pizzát, és ha a széle kezd barnulni, vedd ki.

    6

    Sütés után szórd meg friss petrezselyemmel, és locsold meg olívaolajjal. Azonnal tálald.

    A friss petrezselyem és az olívaolaj frissességet és ízt ad a pizzának. Azonnal tálald, hogy a pizza meleg és ropogós legyen.