Pizza alla Burrata friss burrata sajttal és bazsalikommal

Pizza alla Burrata (burrata sajtos pizza)

A Pizza alla Burrata egy igazi olasz különlegesség, amely a burrata sajt krémes, lágy textúráját helyezi a középpontba. A burrata az olasz konyha egyik legkedveltebb sajtja, amely egy mozzarellaburokba zárt tejszínes, lágy belső részből áll. Ezt a sajtot gyakran használják pizzákon, mert amikor a forró tésztára helyezik, szépen megolvad, és selymes, krémes állagot ad az ételnek. Ha szereted az intenzív, mégis lágy és elegáns ízeket, ez a pizza tökéletes választás lesz.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 12 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
100 ml Paradicsomszósz
100 g Mozzarella sajt
1 db Burrata sajt
5 levél Friss bazsalikom
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Oregánó
30 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz ne legyen túl meleg, mert az megöli az élesztőt. Ha az élesztő nem habosodik fel, az azt jelenti, hogy nem aktív, és új élesztőt kell használnod.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    Használj pizzalisztet (00-ás liszt), ha igazán ropogós pizzát szeretnél.

    3

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor jó, ha már nem ragad az edény falához. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A keléshez ideális hely a meleg, huzatmentes hely, például a sütő, ha csak a világítás van bekapcsolva.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A magas hőfok segít a pizzának gyorsan megsülni és ropogósnak maradni. A sütőpapír megakadályozza, hogy a pizza leragadjon a tepsire.

    5

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki, hogy ne ragadjon. Ha nehezen nyúlik, hagyd pihenni pár percig, majd próbáld újra.

    6

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá az oregánót és frissen őrölt fekete borsot.

    A paradicsomszósz ne legyen túl sok, mert eláztathatja a tésztát.

    7

    Oszlasd el egyenletesen a mozzarellát a pizza tetején.

    A sajtot egyenletesen oszlasd el, hogy mindenhol legyen belőle.

    8

    Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    A sütési idő függ a sütő típusától, figyelj rá, hogy a tészta ne égjen meg.

    9

    Vedd ki a sütőből, majd helyezd a közepére a friss burrata sajtot, és hagyd kissé megolvadni.

    A burrata sajtot csak a sütés végén tedd a pizzára, hogy ne olvadjon el teljesen.

    10

    Szórd meg friss bazsalikomlevelekkel és reszelt parmezánnal a pizza tetejét.

    A bazsalikomleveleket a sütés után szórd rá, hogy friss és illatos maradjon.

    11

    Tálald azonnal, hogy a burrata krémessége és a paradicsomos alap tökéletes egyensúlyt alkosson.

    A burrata sajtot közvetlenül tálalás előtt helyezd a pizzára, hogy a belseje krémes maradjon.