Pizza alla Campagnola szalámival és zöldségekkel

Pizza alla Campagnola

A Pizza alla Campagnola az olasz konyha rusztikus oldalát képviseli, amely a vidéki régiók egyszerű, de gazdag ízeire épül. Ez a házias stílusú pizza szalámi, paprika és hagyma kombinációjával idézi a hagyományos olasz vidéki életérzést. Tökéletes választás egy családi vacsorához vagy egy baráti összejövetelhez, ahol az egyszerűség és a házias ízek kerülnek előtérbe.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
860 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
100 g Szalámi
1 db Paprika
1 db Hagyma
2 ek. Olívaolaj
10 levél Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha szobahőmérsékletű. Ha nincs sütőpapírod, a tepsit kend ki olajjal és szórd meg liszttel.

    2

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    A paradicsomszósz legyen jó minőségű, és ne legyen túl savanyú. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés cukrot.

    3

    Szeleteld fel a paprikát, hagymát és szalámit, majd helyezd őket egyenletesen a paradicsomos alapra.

    A zöldségeket és a szalámit vágd vékonyra, hogy könnyen megsüljenek a sütőben. A szalámi lehet csípős is, ha szereted.

    4

    Szórd meg a tésztát reszelt mozzarellával, hogy egyenletesen fedje a feltéteket.

    A mozzarella legyen szárazabb típusú, hogy ne áztassa el a pizzát. Használhatsz előre reszelt mozzarellát is.

    5

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj a pizzára. Ha a tészta alja nem sül át eléggé, helyezd a pizzát a sütő alsóbb részébe.

    6

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.

    A bazsalikomot a sütés után szórd rá, hogy megőrizze az aromáját. A friss bazsalikom helyett használhatsz szárított bazsalikomot is, de annak az íze kevésbé intenzív.