Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha szobahőmérsékletű. Ha nincs sütőpapírod, a tepsit kend ki olajjal és szórd meg liszttel.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.
A paradicsomszósz legyen jó minőségű, és ne legyen túl savanyú. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés cukrot.
Szeleteld fel a paprikát, hagymát és szalámit, majd helyezd őket egyenletesen a paradicsomos alapra.
A zöldségeket és a szalámit vágd vékonyra, hogy könnyen megsüljenek a sütőben. A szalámi lehet csípős is, ha szereted.
Szórd meg a tésztát reszelt mozzarellával, hogy egyenletesen fedje a feltéteket.
A mozzarella legyen szárazabb típusú, hogy ne áztassa el a pizzát. Használhatsz előre reszelt mozzarellát is.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő függ a sütődtől, ezért figyelj a pizzára. Ha a tészta alja nem sül át eléggé, helyezd a pizzát a sütő alsóbb részébe.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.
A bazsalikomot a sütés után szórd rá, hogy megőrizze az aromáját. A friss bazsalikom helyett használhatsz szárított bazsalikomot is, de annak az íze kevésbé intenzív.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.