Sonkás-zöldséges pizza mozzarellával és bazsalikommal

Pizza alla Contadina (sonka, friss zöldségek)

A Pizza alla Contadina, vagyis a \'paraszti pizza\' a hagyományos vidéki olasz konyha egyik remekműve. Ez a pizza a friss, szezonális alapanyagokra épül, amelyeket a földművesek saját kertjeikből szereztek be. A lédús paradicsom, a roppanós paprika és cukkini, valamint a füstölt sonka tökéletes egyensúlyt alkot, miközben a mozzarella lágyan összeköti az ízeket. Ha szereted a friss, természetes ízeket, ezt a pizzát mindenképp próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
980 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Főtt vagy füstölt sonka
2 db Friss paradicsom
1 db Paprika
1 db Cukkini
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss bazsalikom
1 tk. Oregánó
1 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz hőmérséklete legyen langyos, kb. 30-35°C. A keléshez a legjobb, ha egy meleg, huzatmentes helyet választasz.

    2

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát vékonyra nyújtsd, hogy ropogós legyen, de ne szakítsd el. Ha ragad, lisztezd be a nyújtódeszkát.

    3

    Kend meg a tésztát egyenletesen paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    A paradicsomszósz ne legyen túl sok, mert eláztathatja a tésztát. Használj sűrű, minőségi paradicsomszószt.

    4

    A sonkát vágd kisebb darabokra, a friss paradicsomot szeletekre, a paprikát és cukkinit vékony csíkokra, a vöröshagymát pedig karikákra.

    A zöldségeket vágd vékonyra, hogy hamarabb megsüljenek.

    5

    Oszlasd el a sonkát és az összes friss zöldséget a pizza tetején.

    A feltéteket egyenletesen oszlasd el, hogy mindenhol legyen belőlük.

    6

    Szórd meg aprított fokhagymával, oregánóval és frissen őrölt fekete borssal.

    A fokhagymát ne aprítsd túl finomra, mert könnyen megéghet a sütőben. A friss oregánó intenzívebb ízt ad, mint a szárított.

    7

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők különbözőképpen működnek. Ha a szélei túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.

    8

    A sütőből kivett pizzát szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.

    A bazsalikomot csak a sütés után szórd rá, hogy megőrizze a frissességét és aromáját.

    9

    Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!

    Használj pizzavágót vagy éles kést a szeleteléshez, hogy ne húzd szét a feltétet.