Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz hőmérséklete legyen langyos, kb. 30-35°C. A keléshez a legjobb, ha egy meleg, huzatmentes helyet választasz.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát vékonyra nyújtsd, hogy ropogós legyen, de ne szakítsd el. Ha ragad, lisztezd be a nyújtódeszkát.
Kend meg a tésztát egyenletesen paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
A paradicsomszósz ne legyen túl sok, mert eláztathatja a tésztát. Használj sűrű, minőségi paradicsomszószt.
A sonkát vágd kisebb darabokra, a friss paradicsomot szeletekre, a paprikát és cukkinit vékony csíkokra, a vöröshagymát pedig karikákra.
A zöldségeket vágd vékonyra, hogy hamarabb megsüljenek.
Oszlasd el a sonkát és az összes friss zöldséget a pizza tetején.
A feltéteket egyenletesen oszlasd el, hogy mindenhol legyen belőlük.
Szórd meg aprított fokhagymával, oregánóval és frissen őrölt fekete borssal.
A fokhagymát ne aprítsd túl finomra, mert könnyen megéghet a sütőben. A friss oregánó intenzívebb ízt ad, mint a szárított.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők különbözőképpen működnek. Ha a szélei túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.
A sütőből kivett pizzát szórd meg friss bazsalikomlevelekkel.
A bazsalikomot csak a sütés után szórd rá, hogy megőrizze a frissességét és aromáját.
Szeleteld fel, és azonnal fogyasztható. Jó étvágyat!
Használj pizzavágót vagy éles kést a szeleteléshez, hogy ne húzd szét a feltétet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.