Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert a tojás miatt nehezebb lesz átsütni.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.
A paradicsomszósz legyen sűrű, hogy ne áztassa el a tésztát.
Szórd rá a paradicsomos alapra a csíkokra vágott szalonnát és a szeletekre vágott mozzarellát egyenletesen elosztva.
A szalonnát előre pirítsd meg egy kicsit, hogy ropogósabb legyen a pizzán.
Készíts két kis mélyedést a feltéten, és óvatosan üss egy-egy tojást a mélyedésekbe.
A mélyedéseket úgy alakítsd ki, hogy a tojás ne folyjon szét a pizzán. Használj friss tojásokat.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a tojás fehérje megszilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad.
A sütési idő nagyban függ a tojások méretétől és a sütő teljesítményétől. Figyeld a tojást, hogy a sárgája ne szilárduljon meg teljesen.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.
A bazsalikomot a sütés után tedd rá, hogy megőrizze a frissességét. A pizza azonnal tálalva a legfinomabb, amikor a tojás sárgája még folyós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.