Pizza alla Pancetta e Uova szalonnával és tojással

Pizza alla Pancetta e Uova

A Pizza alla Pancetta e Uova az olasz konyha egyik különleges fogása, amely tökéletesen ötvözi a szalonna füstös ízét a tojás gazdagságával. Ez a pizza ideális választás egy kiadós reggelihez vagy akár egy gyors vacsorához. A tojásos feltét laktatóvá és különlegessé teszi ezt az ételt, amely az egész család kedvence lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
820 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Pizza tészta
150 ml Paradicsomszósz
150 g Mozzarella sajt
100 g Szalonna (csíkokra vágva)
2 db Friss tojás
10 levél Friss bazsalikom
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert a tojás miatt nehezebb lesz átsütni.

    2

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.

    A paradicsomszósz legyen sűrű, hogy ne áztassa el a tésztát.

    3

    Szórd rá a paradicsomos alapra a csíkokra vágott szalonnát és a szeletekre vágott mozzarellát egyenletesen elosztva.

    A szalonnát előre pirítsd meg egy kicsit, hogy ropogósabb legyen a pizzán.

    4

    Készíts két kis mélyedést a feltéten, és óvatosan üss egy-egy tojást a mélyedésekbe.

    A mélyedéseket úgy alakítsd ki, hogy a tojás ne folyjon szét a pizzán. Használj friss tojásokat.

    5

    Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a tojás fehérje megszilárdul, de a sárgája még kissé folyós marad.

    A sütési idő nagyban függ a tojások méretétől és a sütő teljesítményétől. Figyeld a tojást, hogy a sárgája ne szilárduljon meg teljesen.

    6

    Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és azonnal tálald.

    A bazsalikomot a sütés után tedd rá, hogy megőrizze a frissességét. A pizza azonnal tálalva a legfinomabb, amikor a tojás sárgája még folyós.