Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂłt Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztĆt. Ănts hozzĂĄ meleg vizet Ă©s olĂvaolajat, majd gyĂșrd össze, amĂg rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz. Takard le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.
A szĂĄraz Ă©lesztĆt nem kell felfuttatni, közvetlenĂŒl a liszthez adhatod. A vĂz legyen meleg, de ne forrĂł, mert az elpusztĂtja az Ă©lesztĆt.
A megkelt tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki egy vĂ©kony, kör alakĂș formĂĄra, majd helyezd egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire.
A tĂ©sztĂĄt könnyebb kinyĂșjtani, ha elĆtte pihenteted pĂĄr percig. Ha ragad, hasznĂĄlj egy kevĂ©s lisztet.
Kend meg a tĂ©sztĂĄt egyenletesen tejföllel, majd szĂłrd meg aprĂtott fokhagymĂĄval Ă©s egy kevĂ©s fekete borssal.
A tejföl helyett hasznĂĄlhatsz crĂšme fraĂźche-t is, ha gazdagabb Ăzt szeretnĂ©l. A fokhagymĂĄt aprĂtsd finomra, hogy ne legyen tĂșl intenzĂv.
Vågd vékony szeletekre a vöröshagymåt és a bacon-t, majd oszlasd el a pizza tetején.
A bacon-t elĆre meg is pirĂthatod, hogy ropogĂłsabb legyen a pizzĂĄn. A vöröshagymĂĄt vĂ©konyra szeleteld, hogy megsĂŒljön a sĂŒtĆben.
Reszeld rå a GruyÚre, Emmentåli és Reblochon sajtot, majd szórd meg friss kakukkfƱvel.
Ha nem kapsz Reblochon sajtot, helyettesĂtheted mĂĄs, hasonlĂłan lĂĄgy, zsĂros sajttal. A kakukkfƱ helyett hasznĂĄlhatsz mĂĄs friss fƱszernövĂ©nyt is, pĂ©ldĂĄul rozmaringot vagy majorĂĄnnĂĄt.
ElĆmelegĂtett sĂŒtĆben, 220°C-on sĂŒsd 12-15 percig, amĂg a tĂ©szta aranybarna lesz Ă©s a sajt megolvad.
A sĂŒtĂ©si idĆ sĂŒtĆfĂŒggĆ, figyelj rĂĄ, hogy a tĂ©szta ne Ă©gjen meg. Ha a sajt tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.
A sĂŒtĆbĆl kivett pizzĂĄt szeleteld fel, Ă©s azonnal fogyaszthatĂł. JĂł Ă©tvĂĄgyat!
TĂĄlalĂĄskor kĂnĂĄlhatsz hozzĂĄ egy pohĂĄr szĂĄraz fehĂ©rbort, ami jĂłl illik a hegyvidĂ©ki sajtokhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.