Alpesi pizza hegyi sajtokkal és ropogós bacon-nel

Pizza Alpine Style – HegyvidĂ©ki sajtokkal

Az alpesi stĂ­lusĂș pizza a hegyvidĂ©ki francia Ă©s svĂĄjci gasztronĂłmia inspirĂĄciĂłjĂĄt tĂŒkrözi. A GruyĂšre, EmmentĂĄli Ă©s Reblochon sajtok az alpesi rĂ©giĂł hĂ­res termĂ©kei, amelyeket gyakran hasznĂĄlnak fondĂŒkhöz Ă©s gratin Ă©telekhez. A bacon Ă©s a friss kakukkfƱ hozzĂĄadĂĄsa mĂ©g inkĂĄbb kiemeli az Ă­zeket, Ă©s egy igazi tĂ©li hangulatĂș fogĂĄst eredmĂ©nyez. Ha szereted a gazdag, sajtos Ă­zvilĂĄgot Ă©s a ropogĂłs tĂ©sztĂĄt, ezt az alpesi pizzĂĄt mindenkĂ©pp ki kell prĂłbĂĄlnod!

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Liszt
⭕ 7 g SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 300 ml Meleg víz
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 200 g Tejföl
⭕ 150 g Gruyùre sajt
⭕ 150 g Emmentáli sajt
⭕ 100 g Reblochon sajt
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 1 tk. Fekete bors
⭕ 5 g Friss kakukkfƱ
⭕ 100 g Bacon

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂłt Ă©s a szĂĄraz Ă©lesztƑt. Önts hozzĂĄ meleg vizet Ă©s olĂ­vaolajat, majd gyĂșrd össze, amĂ­g rugalmas tĂ©sztĂĄt kapsz. Takard le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.

    A szĂĄraz Ă©lesztƑt nem kell felfuttatni, közvetlenĂŒl a liszthez adhatod. A vĂ­z legyen meleg, de ne forrĂł, mert az elpusztĂ­tja az Ă©lesztƑt.

    2

    A megkelt tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki egy vĂ©kony, kör alakĂș formĂĄra, majd helyezd egy sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsire.

    A tĂ©sztĂĄt könnyebb kinyĂșjtani, ha elƑtte pihenteted pĂĄr percig. Ha ragad, hasznĂĄlj egy kevĂ©s lisztet.

    3

    Kend meg a tésztåt egyenletesen tejföllel, majd szórd meg aprított fokhagymåval és egy kevés fekete borssal.

    A tejföl helyett hasznĂĄlhatsz crĂšme fraĂźche-t is, ha gazdagabb Ă­zt szeretnĂ©l. A fokhagymĂĄt aprĂ­tsd finomra, hogy ne legyen tĂșl intenzĂ­v.

    4

    Vågd vékony szeletekre a vöröshagymåt és a bacon-t, majd oszlasd el a pizza tetején.

    A bacon-t elƑre meg is pirĂ­thatod, hogy ropogĂłsabb legyen a pizzĂĄn. A vöröshagymĂĄt vĂ©konyra szeleteld, hogy megsĂŒljön a sĂŒtƑben.

    5

    Reszeld rå a GruyÚre, Emmentåli és Reblochon sajtot, majd szórd meg friss kakukkfƱvel.

    Ha nem kapsz Reblochon sajtot, helyettesítheted mås, hasonlóan lågy, zsíros sajttal. A kakukkfƱ helyett hasznålhatsz mås friss fƱszernövényt is, példåul rozmaringot vagy majorånnåt.

    6

    ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben, 220°C-on sĂŒsd 12-15 percig, amĂ­g a tĂ©szta aranybarna lesz Ă©s a sajt megolvad.

    A sĂŒtĂ©si idƑ sĂŒtƑfĂŒggƑ, figyelj rĂĄ, hogy a tĂ©szta ne Ă©gjen meg. Ha a sajt tĂșl gyorsan barnul, takard le alufĂłliĂĄval.

    7

    A sĂŒtƑbƑl kivett pizzĂĄt szeleteld fel, Ă©s azonnal fogyaszthatĂł. JĂł Ă©tvĂĄgyat!

    Tålalåskor kínålhatsz hozzå egy pohår szåraz fehérbort, ami jól illik a hegyvidéki sajtokhoz.