Fehér pizza tálalva ricottával, mozzarellával és friss fűszerekkel

Pizza Bianca (fehér pizza, paradicsomszósz nélkül)

A Pizza Bianca, vagyis fehér pizza az olasz konyha egyik különleges változata, amely paradicsomszósz nélkül készül. Ez a recept a sajtok gazdag ízére helyezi a hangsúlyt, amelyet a friss rozmaring és bazsalikom tökéletesen kiegészít. A fehér pizzák eredete a római konyhához köthető, ahol gyakran kenyérként, egyszerű feltétekkel tálalták. Ez a modern változat tökéletes választás egy könnyű vacsorára vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizza tészta
200 g Mozzarella sajt
150 g Ricotta sajt
1 tk. Friss rozmaring
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Olívaolaj
50 g Parmezán sajt
5 g Friss bazsalikom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy sütőlapot sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a ropogós pizza eléréséhez. Használhatsz pizzakövet is a sütőben a még jobb eredményért.

    2

    Hámozd meg és aprítsd finomra a fokhagymát, majd keverd össze az olívaolajjal.

    A fokhagymát ne égesd meg a sütőben! Ha túl intenzív ízt szeretnél, a sütés után is adhatsz hozzá friss, reszelt fokhagymát.

    3

    Terítsd ki a pizza tésztát a sütőlapra, és kend meg egyenletesen az olívaolajos fokhagymakeverékkel.

    A tésztát érdemes vékonyra nyújtani, hogy ropogós legyen. Ha nincs nyújtófád, egy üveggel is megpróbálhatod.

    4

    Szórd rá a reszelt mozzarellát és a ricotta sajtot kis halmokban oszd el a tészta felületén.

    Ne spórolj a sajttal, de ne is vidd túlzásba! A túl sok sajt eláztathatja a tésztát. A mozzarella lecsepegtetése sütés előtt segít megelőzni a túl nedves pizzát.

    5

    Hintsd meg friss rozmaringgal és parmezán sajttal, majd helyezd a pizzát a sütőbe.

    A rozmaringot finomra vágd, hogy ne legyen túl fás íze. A parmezán helyett használhatsz grana padanot is.

    6

    Süsd a pizzát 12-15 percig, vagy amíg a sajtok aranybarnára sülnek, és a tészta ropogós lesz.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütők eltérően működnek. Ha a tészta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, szórd rá az aprított friss bazsalikomot, majd szeleteld fel és tálald.

    A bazsalikomot csak a sütés után add hozzá, hogy friss és illatos maradjon. Egy pizzavágóval könnyebben szeletelheted a pizzát.