Egy tálban keverd össze a langyos vizet, a cukrot és a száraz élesztőt, majd hagyd állni 10 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A cukor segít az élesztőnek aktiválódni.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd add hozzá az élesztős vizet és az olívaolajat. Gyúrd össze sima, rugalmas tésztává.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához és könnyen formázható. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl száraz, egy kevés vizet.
Takard le a tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A tészta kelesztéséhez ideális hely a sütő, amelyet előzőleg nagyon alacsony hőfokon (kb. 50°C) bemelegítettél, majd kikapcsoltál.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és bélelj ki egy sütőlemezt sütőpapírral.
A sütőt érdemes a tészta kelesztése közben bekapcsolni, hogy mire a tészta megkel, a sütő is kellően forró legyen.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd a sütőlemezre.
A tésztát óvatosan nyújtsd, hogy ne szakadjon el. Ha nagyon visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra próbálkoznál.
Kend meg a pizza tetejét paradicsomszósszal, majd szórd meg az ají merkén fűszerrel, oregánóval és zúzott fokhagymával.
A paradicsomszószt ne vidd túl közel a szélekhez, hogy a pizza széle szépen meg tudjon sülni.
Szórd rá a reszelt Queso Chanco sajtot, majd rendezd el rajta a pirospaprika szeleteket, a vékonyra szeletelt vöröshagymát és az olívabogyókat.
A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán, hogy minden szeletre jusson mindenből.
Helyezd a sütőbe és süsd kb. 12-15 percig, amíg a szélek aranybarnára sülnek és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a szélek túl gyorsan barnulnak, takard le alufóliával.
Vedd ki a sütőből, szórd meg friss korianderrel, hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld és tálald melegen.
A friss korianderrel még finomabb lesz a pizza, de ha nem szereted, elhagyhatod vagy helyettesítheted petrezselyemmel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.