Nyújtsd ki a pizza tésztát lisztezett felületen, és helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tésztát nyújtsd vékonyra, mert a pancetta miatt a pizza kissé nehezebb lesz.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg egy csipet sóval és borssal.
A paradicsomszósz ízesítéséhez adhatsz egy kevés oregánót vagy bazsalikomot is.
Helyezd a paradicsomos alapra a pancetta szeleteket egyenletesen elosztva.
A pancetta szeleteket ne rakd túl sűrűn, hogy a pizza egyenletesen süljön meg.
Szórd meg a feltétet reszelt parmezánnal, majd helyezd rá a szeletekre vágott mozzarellát.
A parmezán és a mozzarella kombinációja remek ízt ad a pizzának. Ha szeretnéd, használhatsz másféle sajtokat is.
Locsold meg a pizzát olívaolajjal, és süsd előmelegített sütőben 220°C-on körülbelül 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
A sütési idő függ a tészta vastagságától és a sütő teljesítményétől. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a tészta széle aranybarna és a sajt megolvadt.
Miután a pizza elkészült, szórd meg friss bazsalikomlevelekkel, és tálald azonnal.
A bazsalikom illata és íze remekül kiegészíti a pancetta sós ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.