Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.
A víz hőmérséklete nagyon fontos, se túl meleg, se túl hideg ne legyen. A cukor segít az élesztőnek aktiválódni.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.
A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert gátolja a működését. Használj jó minőségű olívaolajat a finomabb íz érdekében.
Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. A kelesztéshez ideális hely a meleg sütő (50°C-ra előmelegítve, majd kikapcsolva).
Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A magas hőfok biztosítja a ropogós tésztát. Ha van pizzaköved, azon is sütheted.
Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.
Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, majd próbáld újra.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá az oregánót és frissen őrölt fekete borsot.
Ne kenj túl sok szószt, mert elázhat a tészta. A frissen őrölt bors intenzívebb ízt ad.
Oszlasd el egyenletesen a mozzarellát a pizza tetején.
A mozzarellát előtte csepegtesd le, hogy ne áztassa el a tésztát.
Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.
Figyeld a pizzát sütés közben, mert minden sütő másképp süt. Ha alul nem sül, tegyél a tepsi alá egy forró vízzel teli edényt.
Vedd ki a sütőből, majd azonnal helyezd rá a vékony szeletekre vágott speck sonkát.
A speck sonkát csak a sütés után tedd rá, hogy ne keményedjen meg.
Szórd meg friss rukkolával és reszelt parmezánnal, hogy friss és ropogós textúrát kapjon.
A rukkolát közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne essen össze a hő hatására.
Tálald azonnal, hogy a speck sonka és a rukkola tökéletes ízharmóniát alkosson a forró pizzán.
A rukkolát csak a sütés után tedd a pizzára, mert a hő hatására összeesik és elveszti az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.