Pizza con Speck e Rucola speck sonkával és rukkolával

Pizza con Speck e Rucola (speck sonkás és rukkolás pizza)

A Pizza con Speck e Rucola az olasz Alpok egyik legnépszerűbb pizzája, amely a speck sonka enyhén füstös ízét ötvözi a friss, borsos rukkolával. A speck egy hagyományos olasz érlelt sonka, amelyet különleges fűszerekkel és hideg füstöléssel készítenek, így egyedülálló ízvilággal rendelkezik. A forró pizzán elhelyezett sonka és a frissen szórt rukkola tökéletes kontrasztot alkot, amely egyszerre sós, füstös és frissítő. Ha szereted a prémium olasz alapanyagokat és az ízletes, egyszerű kombinációkat, ez a pizza tökéletes választás.

Előkészület 1 óra
Elkészítés 12 perc
Teljes 1 óra 12 perc
740 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 g Liszt
150 ml Langyos víz
5 g Szárított élesztő
20 ml Olívaolaj
1 tk.
100 ml Paradicsomszósz
100 g Mozzarella sajt
80 g Speck sonka
50 g Rukkola
30 g Parmezán sajt
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors
1 tk. Oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tálban keverd össze a langyos vizet, az élesztőt és egy csipet cukrot, majd hagyd állni 5-10 percig, amíg habos nem lesz.

    A víz hőmérséklete nagyon fontos, se túl meleg, se túl hideg ne legyen. A cukor segít az élesztőnek aktiválódni.

    2

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet és a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket és az olívaolajat.

    A sót ne közvetlenül az élesztőhöz add, mert gátolja a működését. Használj jó minőségű olívaolajat a finomabb íz érdekében.

    3

    Gyúrd össze a tésztát 5-7 percig, amíg rugalmas és sima lesz, majd fedd le egy konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen 45 percig.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától. A kelesztéshez ideális hely a meleg sütő (50°C-ra előmelegítve, majd kikapcsolva).

    4

    Melegítsd elő a sütőt 250°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A magas hőfok biztosítja a ropogós tésztát. Ha van pizzaköved, azon is sütheted.

    5

    Nyújtsd ki a megkelt tésztát vékonyra, és helyezd a sütőpapírral bélelt tepsire.

    Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, majd próbáld újra.

    6

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd rá az oregánót és frissen őrölt fekete borsot.

    Ne kenj túl sok szószt, mert elázhat a tészta. A frissen őrölt bors intenzívebb ízt ad.

    7

    Oszlasd el egyenletesen a mozzarellát a pizza tetején.

    A mozzarellát előtte csepegtesd le, hogy ne áztassa el a tésztát.

    8

    Süsd a pizzát 10-12 percig, amíg a tészta aranybarnára sül és a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert minden sütő másképp süt. Ha alul nem sül, tegyél a tepsi alá egy forró vízzel teli edényt.

    9

    Vedd ki a sütőből, majd azonnal helyezd rá a vékony szeletekre vágott speck sonkát.

    A speck sonkát csak a sütés után tedd rá, hogy ne keményedjen meg.

    10

    Szórd meg friss rukkolával és reszelt parmezánnal, hogy friss és ropogós textúrát kapjon.

    A rukkolát közvetlenül tálalás előtt szórd rá, hogy ne essen össze a hő hatására.

    11

    Tálald azonnal, hogy a speck sonka és a rukkola tökéletes ízharmóniát alkosson a forró pizzán.

    A rukkolát csak a sütés után tedd a pizzára, mert a hő hatására összeesik és elveszti az ízét.