Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz hőmérséklete legyen kézmeleg, se túl hideg, se túl forró, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon. A tésztát letakarhatod nedves konyharuhával is, hogy ne száradjon ki.
Amíg a tészta kel, a darált húst fűszerezd meg római köménnyel, pirospaprikával, aprított fokhagymával és petrezselyemmel. Alaposan keverd össze.
Használj jó minőségű, friss fűszereket a legjobb ízélményért. Kóstold meg a fűszerezett húst sütés előtt, hogy szükség esetén korrigálhasd az ízeket.
Formázz hosszúkás kebab húspogácsákat a darált húsból, majd serpenyőben kevés olívaolajon süsd meg őket, amíg aranybarna nem lesz.
Ne süsd túl a húspogácsákat, mert kiszáradhatnak. Fontos, hogy alaposan átsüljenek, de maradjanak szaftosak.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha lisztezett felületen dolgozol. Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra nyújtanád.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.
Ne használj túl sok szószt, mert a pizza elázhat. A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is.
Helyezd a sült kebab húspogácsákat a pizza tetejére, majd szórd meg apróra vágott kaliforniai paprikával és vöröshagymával.
A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán, hogy minden szeletre jusson belőlük.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarna lesz.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a pizzára, és vedd ki, ha a tészta és a sajt már megfelelően megsültek.
A sütőből kivett pizzát csorgasd meg egy kevés görög joghurttal, majd szórd meg friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!
A joghurtot közvetlenül tálalás előtt csorgasd a pizzára, hogy ne melegedjen fel a sütőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.