Kebabos pizza fűszeres hússal és görög joghurttal

Pizza Kebabi – Kebab hússal

A kebabos pizza egy különleges keleti ihletésű fogás, amely a közel-keleti kebabot és az olasz pizza tradícióit ötvözi. A fűszeres bárány- vagy marhahús, a paradicsomszósz és a joghurtos öntet tökéletes harmóniát teremt, amelyet a friss zöldségek és a ropogós tészta egészítenek ki. A kebab a közel-keleti konyha egyik legismertebb fogása, amelyet évszázadok óta élveznek világszerte. Ha szereted a karakteres ízeket, ez a pizza garantáltan elnyeri a tetszésedet!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
400 g Marha- vagy bárányhús (darált)
200 ml Paradicsomszósz
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
1 tk. Római kömény
1 tk. Pirospaprika
10 g Friss petrezselyem
200 g Mozzarella sajt
100 g Görög joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz hőmérséklete legyen kézmeleg, se túl hideg, se túl forró, hogy az élesztő megfelelően aktiválódjon. A tésztát letakarhatod nedves konyharuhával is, hogy ne száradjon ki.

    2

    Amíg a tészta kel, a darált húst fűszerezd meg római köménnyel, pirospaprikával, aprított fokhagymával és petrezselyemmel. Alaposan keverd össze.

    Használj jó minőségű, friss fűszereket a legjobb ízélményért. Kóstold meg a fűszerezett húst sütés előtt, hogy szükség esetén korrigálhasd az ízeket.

    3

    Formázz hosszúkás kebab húspogácsákat a darált húsból, majd serpenyőben kevés olívaolajon süsd meg őket, amíg aranybarna nem lesz.

    Ne süsd túl a húspogácsákat, mert kiszáradhatnak. Fontos, hogy alaposan átsüljenek, de maradjanak szaftosak.

    4

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha lisztezett felületen dolgozol. Ha a tészta visszahúzódik, hagyd pihenni pár percig, mielőtt újra nyújtanád.

    5

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd szórd meg reszelt mozzarellával.

    Ne használj túl sok szószt, mert a pizza elázhat. A mozzarella helyett használhatsz más, jól olvadó sajtot is.

    6

    Helyezd a sült kebab húspogácsákat a pizza tetejére, majd szórd meg apróra vágott kaliforniai paprikával és vöröshagymával.

    A feltéteket egyenletesen oszlasd el a pizzán, hogy minden szeletre jusson belőlük.

    7

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarna lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a pizzára, és vedd ki, ha a tészta és a sajt már megfelelően megsültek.

    8

    A sütőből kivett pizzát csorgasd meg egy kevés görög joghurttal, majd szórd meg friss petrezselyemmel. Jó étvágyat!

    A joghurtot közvetlenül tálalás előtt csorgasd a pizzára, hogy ne melegedjen fel a sütőben.