Kenyai stílusú pizza Nyama Choma grillezett hússal

Pizza Kenyan Nyama Choma – Grillhúsos kenyai stílus

A kenyai pizza egy izgalmas fúzió, amely ötvözi a hagyományos olasz pizzát az afrikai grillhús különlegességével, a Nyama Choma-val. Ez a hagyományos kenyai étel lassan grillezett marhahúst vagy bárányhúst jelent, amelyet egyszerű fűszerezéssel és tökéletes sütéssel készítenek el. A pizza tetején a grillezett hús, a csípős paprika és a friss koriander harmonikus keveréket alkot, amely tökéletes választás egy különleges afrikai ízélményhez. Ha szereted a grillezett húsokat és a fűszeres ételeket, ezt a pizzát feltétlenül ki kell próbálnod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
400 g Grillezett marhahús (Nyama Choma)
200 ml Paradicsomszósz
1 db Vöröshagyma
1 db Zöldpaprika
2 gerezd Fokhagyma
1 db Chilipaprika
10 g Friss koriander
200 g Mozzarella sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A tészta akkor jó, ha rugalmas és nem ragad. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet. A keléshez meleg, huzatmentes helyet válassz.

    2

    Amíg a tészta kel, készítsd el a feltétet. A grillezett marhahúst vágd vékony csíkokra.

    A húst könnyebb szeletelni, ha kicsit kihűlt. Ha nincs grillezett húsod, használhatsz sült vagy főtt marhahúst is.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olajat, majd pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Add hozzá a felszeletelt zöldpaprikát és chilipaprikát, majd pirítsd 2-3 percig.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, maradjanak roppanósak. Ha nem szereted a csípőset, a chilipaprikát hagyd ki.

    4

    A megkelt tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát egyenletesen nyújtsd ki, hogy mindenhol azonos vastagságú legyen.

    5

    Kend meg a tésztát egy réteg paradicsomszósszal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a grillezett húsos keveréket.

    A paradicsomszósz helyett használhatsz pizzaszószt is. Ne tegyél túl sok feltétet, mert a pizza nehezen fog átsülni.

    6

    Szórd meg reszelt mozzarellával, majd előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütő típusától. Figyeld a pizzát, és vedd ki, ha a tészta és a sajt már megfelelően megsültek.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, majd szeleteld fel és azonnal tálald. Jó étvágyat!

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is. A pizzát forrón a legfinomabb.