Izraeli Sabich pizza sült padlizsánnal és főtt tojással

Pizza Sabich – Izraeli tojás és padlizsán

A Sabich pizza az izraeli utcai étel, a Sabich szendvics ihletésére készült. A hagyományos Sabich egy pitában tálalt sült padlizsán, főtt tojás és tahini kombinációja, amely az iraki zsidó közösségből származik. Ez a pizza ezt az egyedi ízvilágot hozza el egy új, könnyen fogyasztható formában. A gazdag, krémes tahini, a sült padlizsán és a tojás tökéletes harmóniát alkot, amit a friss petrezselyem és a szezámmag tesz teljessé. Ha szeretnéd felfedezni Izrael egyik legkülönlegesebb ízét, ez a pizza tökéletes választás!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
200 ml Paradicsomszósz
1 db Padlizsán
2 db Főtt tojás
50 ml Tahini szósz
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
10 g Friss petrezselyem
1 tk. Római kömény
200 g Mozzarella sajt
10 g Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A víz hőmérséklete legyen kézmeleg, se nem túl hideg, se nem túl forró, mert az befolyásolja az élesztő működését. A tészta akkor jó, ha sima és elválik az edény falától.

    2

    Amíg a tészta kel, a padlizsánt szeleteld fel vékony karikákra, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg mindkét oldalát, amíg aranybarna lesz.

    A padlizsán hajlamos sok olajat felszívni. Sózd be a szeleteket sütés előtt 15-20 perccel, majd itasd le a nedvességet papírtörlővel, így kevesebb olajat fog felszívni.

    3

    A főtt tojásokat szeleteld vékony karikákra, a vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.

    A tojásokat főzd keményre, hogy könnyen szeletelhetőek legyenek. A vöröshagymát érdemes nagyon apróra vágni, hogy egyenletesen oszlasd el a pizzán.

    4

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon rugalmas, hagyd pihenni pár percig, mielőtt tovább nyújtanád.

    5

    Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a sült padlizsánszeleteket és a főtt tojáskarikákat.

    Ne tegyél túl sok paradicsomszószt, mert a tészta elázhat. A feltéteket egyenletesen oszlasd el, hogy minden szeletre jusson.

    6

    Szórd meg reszelt mozzarellával, aprított vöröshagymával és egy kevés római köménnyel.

    A mozzarella ne legyen túl vizes, különben a pizza elázik. Használhatsz alacsony nedvességtartalmú mozzarellát.

    7

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarna lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a pizzára, nehogy megégjen. Ha van pizzaköved, azon még ropogósabb lesz a tészta.

    8

    A sütőből kivett pizzát csorgasd meg tahini szósszal, szórd meg friss petrezselyemmel és szezámmaggal. Jó étvágyat!

    A tahini szószt ízlés szerint adagold. A friss petrezselyem és a szezámmag feldobja a pizza ízét és látványát.