Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.
A víz hőmérséklete legyen kézmeleg, se nem túl hideg, se nem túl forró, mert az befolyásolja az élesztő működését. A tészta akkor jó, ha sima és elválik az edény falától.
Amíg a tészta kel, a padlizsánt szeleteld fel vékony karikákra, majd egy serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg mindkét oldalát, amíg aranybarna lesz.
A padlizsán hajlamos sok olajat felszívni. Sózd be a szeleteket sütés előtt 15-20 perccel, majd itasd le a nedvességet papírtörlővel, így kevesebb olajat fog felszívni.
A főtt tojásokat szeleteld vékony karikákra, a vöröshagymát aprítsd fel, a fokhagymát zúzd össze.
A tojásokat főzd keményre, hogy könnyen szeletelhetőek legyenek. A vöröshagymát érdemes nagyon apróra vágni, hogy egyenletesen oszlasd el a pizzán.
A megkelt tésztát nyújtsd ki egy kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon le. Ha a tészta nagyon rugalmas, hagyd pihenni pár percig, mielőtt tovább nyújtanád.
Kend meg a tésztát paradicsomszósszal, majd egyenletesen oszlasd el rajta a sült padlizsánszeleteket és a főtt tojáskarikákat.
Ne tegyél túl sok paradicsomszószt, mert a tészta elázhat. A feltéteket egyenletesen oszlasd el, hogy minden szeletre jusson.
Szórd meg reszelt mozzarellával, aprított vöröshagymával és egy kevés római köménnyel.
A mozzarella ne legyen túl vizes, különben a pizza elázik. Használhatsz alacsony nedvességtartalmú mozzarellát.
Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 12-15 percig, amíg a sajt megolvad és a tészta aranybarna lesz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj a pizzára, nehogy megégjen. Ha van pizzaköved, azon még ropogósabb lesz a tészta.
A sütőből kivett pizzát csorgasd meg tahini szósszal, szórd meg friss petrezselyemmel és szezámmaggal. Jó étvágyat!
A tahini szószt ízlés szerint adagold. A friss petrezselyem és a szezámmag feldobja a pizza ízét és látványát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.