Pizza Siciliana – Szicíliából, vastag tésztával és négyzet alakú szeletekkel tálalva

Pizza Siciliana – Szicíliából, vastag tészta, négyzet alakú

A Pizza Siciliana a szicíliai konyha egyik legismertebb fogása, amely vastag tésztájáról és négyzet alakú szeleteiről híres. Ezt a pizzát hagyományosan családi alkalmakra vagy nagyobb összejövetelekre készítik, hogy mindenki részesülhessen az autentikus ízekből. A szardellafilék és a fekete olívabogyók egyedi karaktert adnak az ételnek, míg a vastag tészta laktatóvá és különlegessé teszi ezt a fogást. Egy igazi szicíliai klasszikus, amelyet könnyedén elkészíthetsz otthon is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
1 db Pizzatészta (vastag tésztához)
200 g San Marzano paradicsom
200 g Friss mozzarella
6 db Szardellafilé
50 g Fekete olívabogyó
1 tk. Durva tengeri só
5 g Friss oregánó
2 ek. Extra szűz olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és készíts elő egy négyzet alakú tepsit, amelyet vékonyan megolajoztál.

    Az olajozott tepsi segít megakadályozni, hogy a tészta leragadjon, és ropogósabb alja legyen.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát négyzet alakúra, és helyezd a tepsibe. Ügyelj arra, hogy a tészta vastag legyen, és jól illeszkedjen a tepsi formájához.

    A vastag tészta puhább és levegősebb lesz. Ha a tészta zsugorodik, hagyd pihenni néhány percig, mielőtt újra nyújtanád.

    3

    Pürésítsd a San Marzano paradicsomot, majd keverd össze egy csipet tengeri sóval és oregánóval.

    Az oregánó jellegzetes ízt ad a szicíliai pizzának. Használhatsz friss vagy szárított oregánót.

    4

    Kend a paradicsomszószt a tésztára, ügyelve arra, hogy egyenletesen oszlasd el.

    A paradicsomszósz legyen sűrű, hogy ne áztassa el a tésztát.

    5

    Tépkedd darabokra a friss mozzarellát, és szórd rá a paradicsomszósz tetejére.

    A mozzarella legyen szobahőmérsékletű, hogy egyenletesen olvadjon meg.

    6

    Helyezd el a szardellafiléket, a fekete olívabogyókat, és locsold meg az egészet extra szűz olívaolajjal.

    A szardella és az olívabogyó karakteres ízt ad a pizzának. Ha nem szereted őket, helyettesítheted más feltétekkel, például gombával, paprikával vagy sonkával.

    7

    Süsd a pizzát 15-20 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a mozzarella megolvad.

    A vastag tészta hosszabb sütési időt igényel. Figyeld a pizzát, hogy ne égjen meg.

    8

    Sütés után hagyd pihenni 5 percig, majd vágd négyzet alakú szeletekre, és azonnal tálald.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyebben szeletelhető legyen.