Svájci raclette sajtos pizza

Pizza Swiss Raclette – Raclette sajttal

A raclette sajt Svájc egyik legismertebb gasztronómiai ikonja, amelyet hagyományosan olvasztva tálalnak. Ez a recept modern csavarral ötvözi a klasszikus svájci ízeket, egy pizzán. A ropogós tészta, a krémes raclette sajt és a burgonya harmonikus kombinációja minden falatban emlékeztet a svájci hegyek ízeire. A rozmaring frissítő aromája és a hagyma enyhe édessége tökéletesen kiegészíti ezt az egyszerű, mégis különleges ételt. Tökéletes választás egy baráti összejövetelhez vagy különleges családi vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
670 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
200 g Raclette sajt
1 db Piros hagyma
150 g Főtt burgonya
10 ml Olívaolaj
5 g Friss rozmaring
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és helyezd a pizzatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A sütő előmelegítése kulcsfontosságú a ropogós tészta eléréséhez. Használj sütőpapírt, hogy a pizza ne ragadjon le.

    2

    Szeleteld vékonyra a főtt burgonyát, és keverd össze egy kevés olívaolajjal, sóval és borssal.

    A vékony szeletek gyorsabban átsülnek. A burgonyát előre is megfőzheted, hogy időt spórolj.

    3

    Vékonyan szeleteld fel a piros hagymát, és terítsd el a pizzatészta tetején.

    A piros hagyma édesebb ízt ad a pizzának. Ha erősebb ízt szeretnél, használhatsz lila hagymát is.

    4

    Helyezd el a burgonyaszeleteket a tészta tetején, majd szórd meg apróra vágott friss rozmaringgal.

    A rozmaring intenzív íze jól illik a burgonyához és a sajthoz. Szárított rozmaringot is használhatsz, de a friss aromásabb.

    5

    Reszeld le a raclette sajtot, és egyenletesen terítsd el a pizza tetején.

    A raclette sajt jól olvad és krémes textúrát ad a pizzának. Más, jól olvadó sajtot is használhatsz helyette, például Gruyère-t.

    6

    Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a sajt megolvad, és a tészta aranybarnára sül.

    Figyeld a pizzát sütés közben, mert a sütési idő sütőtől függően változhat. Ha a tészta túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.

    7

    A sütőből kivéve hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és azonnal tálald.

    A hűlés segít, hogy a sajt ne folyjon szét szeleteléskor. Azonnal tálalva a legfinomabb.