Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és helyezd a pizzatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Használj pizzakövet, ha van, a ropogósabb tésztáért.
Keverd össze a tejfölt a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kend el a pizzatészta tetején.
A tejföl helyett használhatsz krémsajtot is, ha selymesebb alapot szeretnél.
Tisztítsd meg a vargánya gombát, szeleteld vékonyra, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A vargányát óvatosan tisztítsd, ne mosd, mert megszívja magát vízzel.
Helyezd a gombaszeleteket a tejfölös alap tetejére, egyenletesen elosztva.
A gombát érdemes előre megpirítani serpenyőben, hogy ne engedjen sok levet a sütőben.
Reszeld le a helyi sajtot, és szórd meg vele a pizza tetejét bőségesen.
Ha nincs helyi sajtod, használhatsz füstölt sajtot a karakteresebb ízért.
Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.
Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
A sütőből kivéve szórd meg frissen aprított petrezselyemmel, majd szeleteld fel és azonnal tálald.
A petrezselyem helyett használhatsz friss kakukkfüvet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.