Urál stílusú pizza vargányával

Pizza Ural Style – Vargánya, helyi sajt

Az Urál hegység gazdag vadon termő gombáiról és ízletes helyi sajtjairól ismert. Ez a pizza recept a régió ízvilágát idézi meg, egy modern pizzán. A vargánya mély, földes íze és a helyi sajt gazdag, krémes állaga tökéletesen harmonizál a ropogós tésztával. Frissen aprított petrezselyemmel megszórva az étel a természet ízeit és a helyi konyha hagyományait ötvözi. Ideális választás, ha valami különlegeset szeretnél az asztalra varázsolni, ami a természet kincseiből merít ihletet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
640 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 g Vargánya gomba
150 g Helyi sajt (pl. uráli gouda)
100 g Tejföl
10 ml Olívaolaj
10 g Friss petrezselyem
1 gerezd Fokhagyma
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és helyezd a pizzatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    Használj pizzakövet, ha van, a ropogósabb tésztáért.

    2

    Keverd össze a tejfölt a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kend el a pizzatészta tetején.

    A tejföl helyett használhatsz krémsajtot is, ha selymesebb alapot szeretnél.

    3

    Tisztítsd meg a vargánya gombát, szeleteld vékonyra, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A vargányát óvatosan tisztítsd, ne mosd, mert megszívja magát vízzel.

    4

    Helyezd a gombaszeleteket a tejfölös alap tetejére, egyenletesen elosztva.

    A gombát érdemes előre megpirítani serpenyőben, hogy ne engedjen sok levet a sütőben.

    5

    Reszeld le a helyi sajtot, és szórd meg vele a pizza tetejét bőségesen.

    Ha nincs helyi sajtod, használhatsz füstölt sajtot a karakteresebb ízért.

    6

    Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta ropogós lesz.

    Figyeld a pizzát sütés közben, és ha a széle túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    A sütőből kivéve szórd meg frissen aprított petrezselyemmel, majd szeleteld fel és azonnal tálald.

    A petrezselyem helyett használhatsz friss kakukkfüvet is.