Üzbég stílusú rizses pizza

Pizza Uzbek Plov Style – Plov ihlette rizses pizza

Az üzbég plov a közép-ázsiai konyha egyik legismertebb étele, amely gazdag ízvilágáról és tartalmas összetevőiről híres. Ez a pizza az autentikus plov alapjait ötvözi a modern pizzakészítéssel. A sáfrányos rizs, a főtt bárányhús és a koriander kombinációja tökéletes harmóniát alkot a ropogós pizzatésztán. Ez a recept nemcsak különleges gasztronómiai élményt nyújt, de remek módja annak is, hogy újragondoljuk az üzbég konyha ízeit. Tökéletes választás családi vacsorákhoz vagy baráti összejövetelekhez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 g Főtt rizs
200 g Főtt bárányhús
100 g Sárgarépa
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 csipet Sáfrány
10 ml Olívaolaj
10 g Friss koriander
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és helyezd a pizzatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.

    A tészta helyett használhatsz tortillalapot is, ha gyorsabb megoldást keresel.

    2

    Keverd össze a főtt rizst sáfránnyal és egy kevés olívaolajjal, hogy aranyszínű és illatos legyen.

    A sáfrányt érdemes előtte kevés forró vízben áztatni, hogy jobban kiadja a színét és az aromáját.

    3

    A főtt bárányhúst vágd kisebb darabokra, és fűszerezd sóval és borssal.

    A bárányhús helyett használhatsz csirkét vagy marhát is.

    4

    Szeleteld vékonyra a hagymát és a sárgarépát, majd rendezd el egyenletesen a pizzatésztán.

    A hagymát érdemes előre megpárolni, hogy ne legyen túl erős az íze.

    5

    Osztogasd el a sáfrányos rizst a zöldségek tetején, majd helyezd rá a bárányhúst egyenletesen elosztva.

    A rizst ne tedd túl vastagon, mert nehezíti a pizza átsülését.

    6

    Szórd meg frissen aprított korianderrel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.

    A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét.

    7

    Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a tészta ropogós lesz, és az ízek összeérnek.

    A sütési idő a tészta vastagságától függően változhat.

    8

    A sütőből kivéve hagyd kissé hűlni, majd szeleteld fel és tálald.

    Tálaláskor kínálhatsz mellé joghurtos mártogatóst.