Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és helyezd a pizzatésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta helyett használhatsz tortillalapot is, ha gyorsabb megoldást keresel.
Keverd össze a főtt rizst sáfránnyal és egy kevés olívaolajjal, hogy aranyszínű és illatos legyen.
A sáfrányt érdemes előtte kevés forró vízben áztatni, hogy jobban kiadja a színét és az aromáját.
A főtt bárányhúst vágd kisebb darabokra, és fűszerezd sóval és borssal.
A bárányhús helyett használhatsz csirkét vagy marhát is.
Szeleteld vékonyra a hagymát és a sárgarépát, majd rendezd el egyenletesen a pizzatésztán.
A hagymát érdemes előre megpárolni, hogy ne legyen túl erős az íze.
Osztogasd el a sáfrányos rizst a zöldségek tetején, majd helyezd rá a bárányhúst egyenletesen elosztva.
A rizst ne tedd túl vastagon, mert nehezíti a pizza átsülését.
Szórd meg frissen aprított korianderrel, és locsold meg egy kevés olívaolajjal.
A koriander helyett használhatsz petrezselymet is, ha nem szereted a koriander ízét.
Süsd a pizzát az előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a tészta ropogós lesz, és az ízek összeérnek.
A sütési idő a tészta vastagságától függően változhat.
A sütőből kivéve hagyd kissé hűlni, majd szeleteld fel és tálald.
Tálaláskor kínálhatsz mellé joghurtos mártogatóst.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.