Zaataros pizza fűszeres tésztával és sajttal

Pizza Za\'atar – Zaatarral

A zaatar pizza a közel-keleti konyha egyik legismertebb fogása, amelyet gyakran reggelire vagy könnyű étkezésként fogyasztanak. A zaatar fűszerkeverék – amely kakukkfűből, szezámmagból és sumacból áll – különleges, aromás ízt ad ennek a pizzának. A sajtos változatot gyakran feta vagy mozzarella sajttal készítik, amely tökéletesen kiegészíti a fűszeres ízvilágot. Ha szeretnéd felfedezni a Közel-Kelet tradicionális ízeit, a zaataros pizza kiváló választás!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Liszt
7 g Száraz élesztő
300 ml Meleg víz
30 ml Olívaolaj
1 tk.
3 ek. Zaatar fűszerkeverék
200 g Mozzarella sajt
150 g Feta sajt
10 g Szezámmag
10 g Friss petrezselyem
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és a száraz élesztőt. Önts hozzá meleg vizet és olívaolajat, majd gyúrd össze, amíg rugalmas tésztát kapsz. Takard le, és hagyd kelni 1 órán át.

    A tészta akkor jó, ha sima és rugalmas, de nem ragacsos. Ha ragad, adj hozzá még egy kevés lisztet.

    2

    Amíg a tészta kel, egy kis tálban keverd össze a zaatar fűszerkeveréket néhány evőkanál olívaolajjal, hogy pasztát kapj.

    A zaatar pasztának sűrűnek, de kenhetőnek kell lennie. Ha túl sűrű, adj hozzá még egy kevés olívaolajat.

    3

    A megkelt tésztát nyújtsd ki egy vékony, kör alakú formára, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát vékonyra nyújtsd, hogy ropogós legyen. Ha nincs sütőpapírod, lisztezd meg a tepsit.

    4

    Kend meg a tésztát egyenletesen a zaatar pasztával, majd szórd meg reszelt mozzarellával és morzsolt feta sajttal.

    Ne kenj túl sok zaatar pasztát, mert az elázhatja a tésztát. A mozzarella és a feta sajt mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod.

    5

    Szórd meg szezámmaggal és helyezd előmelegített sütőbe.

    A szezámmag megpirul sütés közben, ami extra ízt ad a pizzának.

    6

    Előmelegített sütőben, 220°C-on süsd 10-12 percig, amíg a tészta aranybarna lesz és a sajt megolvad.

    Figyeld a pizzát sütés közben, nehogy megégjen. A sütési idő sütőfüggő.

    7

    A sütőből kivett pizzát szórd meg aprított petrezselyemmel, és kínálj mellé friss citromszeleteket. Jó étvágyat!

    A friss petrezselyem és a citromszeletek frissességet adnak a pizzának.