Pizzás bao bun tálalva

Pizzás bao bun

Történeti háttér: A pizzás bao bun a modern street food fúziós vonal egyik kedvence, amely az olasz és ázsiai konyha találkozásából született. Az eredeti kínai bao buci és a klasszikus pizza ízvilága tökéletesen kiegészíti egymást. A gőzölt tészta puhasága és a paradicsomos, sajtos töltelék gazdag íze együtt egy igazán különleges, mégis egyszerű ételt alkot. Technikai tanács: A buci gőzölése közben ügyelj arra, hogy ne érje közvetlenül a víz, különben elázhat. A sajt aranybarna olvadása pedig a sütőben történik – ne hagyd ki ezt a lépést, mert ez adja meg az étel pizzás karakterét! Felhasználói élmény: Tökéletes választás gyors vacsorához, baráti összejövetelekhez vagy akár partifalatként. Ha gyerekeknek készíted, próbálj ki egy kis extra mozzarellát – imádni fogják!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Bao buci
200 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
1 tk. Oregano
1 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A bao bucikat gőzöld meg forró víz fölött kb. 7 percig, amíg megpuhulnak. Ha nincs gőzpárolód, egy szűrőt is használhatsz egy lábas fölött, amit lefedsz fedővel. Ne hagyd túl sokáig, különben túl lágyak lesznek.

    Ha fagyasztott bao bucit használsz, kövesd a csomagoláson található utasításokat a gőzöléshez.

    2

    A paradicsomszószt öntsd egy kis lábasba, adj hozzá sót, borsot, és egy kevés oregánót. Melegítsd át közepes lángon kb. 5 percig, hogy az ízek összeérjenek. Ne forrald, csak gyöngyözzön!

    Használhatsz kész pizzaszószt is, ha időt szeretnél spórolni.

    3

    A mozzarellát reszeld le, hogy egyenletesen osztható legyen a bucikba. Tipp: ha túl vizes a sajt, kicsit itasd le papírtörlővel, így nem áztatja el a tésztát.

    Használhatsz más sajtot is, például cheddar vagy gouda sajtot.

    4

    Amikor a bao bucik készen vannak, óvatosan nyisd szét őket, vigyázva, hogy ne szakadjanak el. Kanalazz bele egy kevés paradicsomszószt, szórd meg reszelt mozzarellával, majd szórj rá egy csipet oregánót is.

    Adhatsz hozzá más feltéteket is, például sonkát, gombát vagy olívabogyót.

    5

    A megtöltött bucikat tedd egy tűzálló tálra, és süsd előmelegített sütőben 180°C-on 5–7 percig, amíg a sajt szépen megolvad és enyhén aranybarnává válik. Figyelj, hogy ne száradjon ki a buci!

    Ha nincs tűzálló tálad, használhatsz sütőpapírral bélelt tepsit is.

    6

    Tálalás előtt locsold meg egy kevés olívaolajjal, és azonnal fogyaszd, amíg a sajt még nyúlik. Egyszerű, gyors, és tökéletes egy laktató snackként vagy partifalatnak!

    Szórhatsz rá friss bazsalikomot vagy rukkolát is a tálalás előtt.