Pizzás Gofri tálalva

Pizzás Gofri

A Pizzás Gofri egy izgalmas és ízletes változata a klasszikus gofrinak, amely a pizza kedvelt ízeit egyesíti egy ropogós és laktató formában. Az inspiráció az olasz konyhából származik, ahol a mozzarella, a paradicsom és az oregánó hármasa minden ételben jól működik. Képzeld el, ahogy a ropogós gofri belsejében az olvadt mozzarella és a fűszeres paradicsompüré tökéletes harmóniában egyesül, minden falat egy szelet pizza ízét idézi! Tálald friss bazsalikommal és egy könnyű fokhagymás mártogatóssal, és élvezd ezt az olasz ihletésű sós finomságot reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
1 csipet
1 csipet Fekete bors
100 g Reszelt mozzarella sajt
50 g Paradicsompüré
5 g Oregano
5 g Bazsalikom
50 g Pepperoni kolbász (opcionális)
5 g Fokhagymapor
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a bazsalikomot és a pepperoni kolbászt, hogy egyenletesen eloszoljanak a tésztában.

    A pepperoni helyett használhatsz másféle kolbászt vagy sonkát is ízlés szerint.

    2

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    A vajat mikróban is megolvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrósodjon fel.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, fekete borsot, fokhagymaport és az oregánót, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    Használhatsz pizzaszószt is a fűszerek helyett, ha intenzívebb pizza ízt szeretnél.

    4

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, a paradicsompürét és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A paradicsompüré helyett használhatsz sűrített paradicsomot is.

    5

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá az aprított bazsalikomot, a mozzarella sajtot és a pepperoni kolbászt (ha használod).

    A mozzarella sajtot reszeld le, hogy könnyebben eloszoljon a tésztában.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    Ha nincs otthon vaj vagy olívaolaj, használhatsz sütőspray-t is.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarna és ropogós.

    8

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A gofrikat a sütőben is melegen tarthatod alacsony hőfokon.

    9

    Tálaláskor szórd meg extra reszelt mozzarellával és friss bazsalikommal, és kínálhatod paradicsomszósszal vagy egy könnyű fokhagymás mártogatóssal.

    A fokhagymás mártogatóshoz keverj össze majonézt, tejfölt, zúzott fokhagymát, sót és borsot.