Pkhali céklával, diós fűszeres golyókkal tálalva, friss korianderrel

Pkhali céklával

A pkhali egy hagyományos grúz étel, amely különböző zöldségekből, főként céklából készül, és gyakran fűszerezik fokhagymával, korianderrel és dióval. Az ételt ünnepi alkalmakkor készítik, de hétköznapi étkezéseken is gyakran szerepel. A pkhali céklával különleges ízt ad a fűszerek és a dió kombinációja, miközben könnyen elkészíthető, és ideális vegetáriánus étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Cékla
50 g Dió
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ág Koriander
1 ek. Ecet
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozd meg, majd főzd meg sós vízben körülbelül 30 percig, amíg megpuhul. Ezután reszeld le finomra.

    A céklát könnyebben lehámozhatod, ha főzés előtt egy kicsit pihenteted hideg vízben.

    2

    A diót apróra vágd vagy darálj le, majd a fokhagymát és hagymát is finomra aprítva tedd félre.

    A diót száraz serpenyőben is piríthatod, hogy még intenzívebb ízt adjon a pkhalihoz.

    3

    A céklát, diót, fokhagymát, hagymát, koriandert és paprikát tedd egy tálba, majd add hozzá az ecetet, olívaolajat és sót. Alaposan keverd össze.

    A koriander friss íze nagyon jól passzol a céklához, így érdemes frissen hozzáadni a keverékhez.

    4

    A kész masszát formázz kis golyókká vagy egyéb formákká, majd tálald hidegen, akár egy friss salátával vagy pita kenyérrel.

    A pkhali ételt frissen tálald, hogy megőrizze frissességét és aromáját.