A céklát hámozd meg, majd főzd meg sós vízben körülbelül 30 percig, amíg megpuhul. Ezután reszeld le finomra.
A céklát könnyebben lehámozhatod, ha főzés előtt egy kicsit pihenteted hideg vízben.
A diót apróra vágd vagy darálj le, majd a fokhagymát és hagymát is finomra aprítva tedd félre.
A diót száraz serpenyőben is piríthatod, hogy még intenzívebb ízt adjon a pkhalihoz.
A céklát, diót, fokhagymát, hagymát, koriandert és paprikát tedd egy tálba, majd add hozzá az ecetet, olívaolajat és sót. Alaposan keverd össze.
A koriander friss íze nagyon jól passzol a céklához, így érdemes frissen hozzáadni a keverékhez.
A kész masszát formázz kis golyókká vagy egyéb formákká, majd tálald hidegen, akár egy friss salátával vagy pita kenyérrel.
A pkhali ételt frissen tálald, hogy megőrizze frissességét és aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.