A rizst alaposan öblítsd le hideg vízzel, majd főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint. Miután elkészült, hagyd kihűlni egy kicsit.
A rizst ne főzd túl, mert így ragacsos és nehezebben keverhető lesz.
A friss tonhalat vágd fel kis kockákra. Ha szükséges, érdemes egy éles késsel dolgozni, hogy szép egyenletes darabokat kapj.
A tonhalat mindig frissen vásárold, mivel a minősége határozza meg az étel ízét.
Az uborkát szeleteld fel vékony karikákra, az avokádót pedig kockázd fel.
Az avokádó héját könnyen eltávolíthatod, ha először félbevágod és kiveszed a magját, majd kanállal kiszedheted a húsát.
A lime levét facsard ki, majd keverd össze a szójaszósszal és a sriracha szósszal egy kis tálban. Ízesítsd az öntetet ízlés szerint.
Ha nem szereted túl erősen, kezd kisebb mennyiséggel, és fokozatosan adj hozzá több srirachát.
Tálald a rizst egy tálban, majd rakd rá a tonhal kockákat, az avokádót, uborkát és a zöldhagymát.
A tálalás során ügyelj arra, hogy színes és rendezett legyen a tál, mert az étel vizuálisan is élvezetesebbé válik.
Öntsd rá az elkészített sriracha öntetet, és szórd meg szezámmaggal. Ízlés szerint friss gyömbérrel is díszítheted.
A szezámmag finom ropogósságot ad az ételnek, és a gyömbér friss, csípős íze jól passzol a sriracha szószhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.