Poké bowl friss tonhallal, avokádóval, szezámmaggal és sriracha szósszal tálalva

Poké bowl sriracha szósszal

A Poké bowl egy tradicionális hawaii étel, amely a friss halak és az ínycsiklandó feltétek kombinációja. A sriracha szósszal készült változat a fűszeres ízeket kedvelőknek igazi ínycsiklandó élményt nyújt. A tálban található friss tonhal, avokádó és uborka tökéletes harmóniában vannak a szójaszósz és a pikáns sriracha öntet ízeivel. Az étel gyorsan elkészíthető, így tökéletes választás egy könnyed, de tápláló étkezéshez. Próbáld ki vendégváró fogásként vagy hétköznapi étkezésként!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Friss tonhal
1 db Avokádó
150 g Rizs (japán sushi rizs)
2 ek. Sriracha szósz
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
0.5 db Uborka
1 cm Friss gyömbér
1 szál Zöldhagyma
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízzel, majd főzd meg a csomagoláson található utasítások szerint. Miután elkészült, hagyd kihűlni egy kicsit.

    A rizst ne főzd túl, mert így ragacsos és nehezebben keverhető lesz.

    2

    A friss tonhalat vágd fel kis kockákra. Ha szükséges, érdemes egy éles késsel dolgozni, hogy szép egyenletes darabokat kapj.

    A tonhalat mindig frissen vásárold, mivel a minősége határozza meg az étel ízét.

    3

    Az uborkát szeleteld fel vékony karikákra, az avokádót pedig kockázd fel.

    Az avokádó héját könnyen eltávolíthatod, ha először félbevágod és kiveszed a magját, majd kanállal kiszedheted a húsát.

    4

    A lime levét facsard ki, majd keverd össze a szójaszósszal és a sriracha szósszal egy kis tálban. Ízesítsd az öntetet ízlés szerint.

    Ha nem szereted túl erősen, kezd kisebb mennyiséggel, és fokozatosan adj hozzá több srirachát.

    5

    Tálald a rizst egy tálban, majd rakd rá a tonhal kockákat, az avokádót, uborkát és a zöldhagymát.

    A tálalás során ügyelj arra, hogy színes és rendezett legyen a tál, mert az étel vizuálisan is élvezetesebbé válik.

    6

    Öntsd rá az elkészített sriracha öntetet, és szórd meg szezámmaggal. Ízlés szerint friss gyömbérrel is díszítheted.

    A szezámmag finom ropogósságot ad az ételnek, és a gyömbér friss, csípős íze jól passzol a sriracha szószhoz.