A gombát tisztítsd meg, majd szeleteld fel. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.
A gombák friss tisztítása megakadályozza a szennyeződéseket és jobb ízt ad.
Olívaolajon párold meg a hagymát és fokhagymát egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adj hozzá egy csipet sót és a pörkölt fűszerkeveréket.
A fűszerek a pörkölt ízét emelik ki, ha egyenletesen oszlanak el a hagymán.
Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá a gombát, és párold, amíg ki nem ereszti a levét és meg nem puhul.
A gomba jól felszívja a fűszereket, ezért érdemes időnként megkeverni, hogy ne égjen meg.
A végén add hozzá a tejfölt, keverd el jól, és főzd még pár percig, amíg sűrűsödik.
A tejföl hozzáadása gazdagítja az ízeket és krémesebbé teszi az ételt.
Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és a tetejére egy kis tejfölt is tehetsz, hogy gazdagabb ízt kapj.
A petrezselyem friss íze jól kiegészíti a gomba pörkölt ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.