Pörkölt gombás sundea, gazdag tejföllel és friss petrezselyemmel

Pörkölt gombás sundae

A pörkölt gombás sundea egy különleges étel, amely gazdag ízvilágot kínál a gomba és a tejföl kombinációjával. A gombák a pörkölt fűszerekkel egy finom, krémes ételt alkotnak, amit friss petrezselyem díszít. Az étel különlegessége, hogy a tejföl és a pörkölt fűszerek tökéletes harmóniában vannak, gazdag és ínycsiklandó ételt alkotva.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Gomba
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Pörkölt fűszerkeverék
100 ml Tejföl
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
2 ek. Friss petrezselyem
50 g Friss tejföl

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát tisztítsd meg, majd szeleteld fel. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A gombák friss tisztítása megakadályozza a szennyeződéseket és jobb ízt ad.

    2

    Olívaolajon párold meg a hagymát és fokhagymát egy nagy serpenyőben közepes lángon. Adj hozzá egy csipet sót és a pörkölt fűszerkeveréket.

    A fűszerek a pörkölt ízét emelik ki, ha egyenletesen oszlanak el a hagymán.

    3

    Amikor a hagyma üvegesre pirult, add hozzá a gombát, és párold, amíg ki nem ereszti a levét és meg nem puhul.

    A gomba jól felszívja a fűszereket, ezért érdemes időnként megkeverni, hogy ne égjen meg.

    4

    A végén add hozzá a tejfölt, keverd el jól, és főzd még pár percig, amíg sűrűsödik.

    A tejföl hozzáadása gazdagítja az ízeket és krémesebbé teszi az ételt.

    5

    Tálald friss petrezselyemmel megszórva, és a tetejére egy kis tejfölt is tehetsz, hogy gazdagabb ízt kapj.

    A petrezselyem friss íze jól kiegészíti a gomba pörkölt ízét.