A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel. A húst vágd egyenletes kockákra.
A húst kb. 2-3 cm-es kockákra vágd, hogy egyenletesen süljön.
Egy nagy lábosban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg rajta a vöröshagymát, amíg üveges lesz. Add hozzá a fokhagymát, és keverj hozzá egy evőkanál pirospaprikát.
A pirospaprikát vedd le a tűzről, mielőtt hozzáadod, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg az étel.
Add hozzá a húst, és pirítsd fehéredésig. Keverd hozzá a felaprított paradicsomot és paprikát, majd ízesítsd sóval és borssal.
A húst pirítsd addig, amíg minden oldala kifehéredik, így a nedvesség benne marad.
Önts hozzá vizet, hogy ellepje a húst, majd lassú tűzön főzd 60-90 percig, amíg a hús omlós lesz.
A főzés során néha ellenőrizd a vízszintet, és pótold, ha szükséges. A hús akkor jó, ha villával könnyen szétválik.
Közben hámozd meg a burgonyát, és vágd nagyobb kockákra. Főzd meg enyhén sós vízben, amíg megpuhul, majd szűrd le.
A burgonyát ne főzd túl puhára, mert széteshet a tálaláskor. Akkor jó, ha villával könnyen szúrható, de még tartja a formáját.
Tálald a pörköltet a főtt burgonyával, és kínálj mellé savanyúságot, például csemege uborkát. Díszítsd friss petrezselyemmel, ha szeretnéd.
A pörköltet és a burgonyát külön-külön is melegen tarthatod tálalásig.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.