Egy nagy lábasban hevítsd fel a sertészsírt, és dinszteld meg az aprított vöröshagymát, amíg üveges lesz.
A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg, és édesebb íze legyen.
Add hozzá a zúzott fokhagymát, majd vedd le a lábast a tűzről, és keverd bele az őrölt pirospaprikát. Gyorsan keverd el, hogy ne égjen meg.
A pirospaprika könnyen megég, ami keserű ízt ad az ételnek. Ezért fontos, hogy a tűzről levéve keverd bele, és utána tedd csak vissza a lábast a tűzre.
Tedd vissza a lábast a tűzre, és add hozzá az őzhúst. Keverd össze, és pirítsd meg, amíg a hús minden oldala kifehéredik.
A húst ne tedd egyszerre a lábasba, mert lehűti a zsírt, és nem fog pirulni, hanem párolódni. Inkább több részletben pirítsd.
Add hozzá a kockázott paradicsomot, zöldpaprikát és a babérlevelet. Öntsd hozzá a vörösbort, és sózd, borsozd ízlés szerint.
A vörösbor kiválasztásánál figyelj, hogy száraz, testes bort válassz, ami illik a vadhús ízéhez.
Önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje a húst, majd főzd lassú tűzön 1,5-2 órán keresztül, amíg a hús omlós és puha lesz.
A főzés során néha ellenőrizd a víz mennyiségét, és pótold, ha szükséges. A hús akkor van kész, ha villával könnyen szétválasztható.
Tálaláskor szórd meg friss petrezselyemmel, és kínálj mellé friss kenyeret, galuskát vagy főtt burgonyát.
A pörköltet tejföllel is meglocsolhatod tálaláskor, ha szereted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.