Pörkölt Sujebi, gazdag húsos étel házi tésztával

Pörkölt Sujebi

A pörkölt sujebi egy klasszikus magyar étel, mely a pörköltet házi készítésű tésztával, azaz sujebivel tálalja. A pörkölt és a tészta tökéletes harmóniája egy igazán gazdag étkezést eredményez. A recept eredete a magyar konyhában gyökerezik, de az évtizedek során sokféle változatban megjelent az étkezések során. Az étel különlegessége, hogy a tészta felszívja a pörkölt gazdag ízét, így minden falat ínycsiklandó élvezet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 db Pörkölt alap (hagyma, fokhagyma)
1 tk. Paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
100 ml Fehér bor
1 l Vízi
200 g Liszt
1 db Tojás
100 ml Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd apró kockákra, és egy nagy lábasban kezdd el pirítani az olajon, amíg barna nem lesz.

    A hús pörköléséhez ne használj túl magas hőt, mert a hús megéghet, de nem sül át rendesen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a húshoz, és pirítsd tovább.

    A hagyma karamellizálása segíti az ízek fejlődését, így érdemes nem túlságosan sietni ezzel a lépéssel.

    3

    A pörkölthöz add hozzá a paprikát, paradicsomot és zöld paprikát, majd jól keverd össze.

    A friss paradicsom hozzáadásával gazdagabbá válik a pörkölt íze.

    4

    Öntsd rá a fehérbort és a vizet, majd forrald fel. Miután felforrt, csökkentsd a hőt, és főzd 1 órán át, hogy a hús megpuhuljon.

    A fehérbor gazdagítja a pörkölt ízét, és segít a hús gyorsabb párolódásában.

    5

    Közben készítsd el a sujebi tésztát. A lisztet keverd össze a tojással, vízzel és egy csipet sóval, majd gyúrd sima tésztává.

    A tészta ne legyen túl lágy, hanem elég szilárd, hogy formázható legyen.

    6

    A kész tésztát nyújtsd ki, és vágd kis darabokra, majd add hozzá a pörkölthöz.

    A tésztadarabokat egyesével adj hozzá, hogy ne ragadjanak össze főzés közben.

    7

    Főzd a pörköltet a tésztával együtt még 15-20 percig, amíg a tészta megpuhul és átveszi a pörkölt ízét.

    A tésztának elég időt kell adni, hogy a pörkölt levét felszívja, így teljes lesz az ízharmónia.

    8

    Tálald a pörköltet sujebivel, és szórd meg friss petrezselyemmel a tálalás előtt.

    A friss petrezselyem színe és íze kiemeli az étel gazdag ízét.