Pörkölt szezámmagos moa, tálalva zöldekkel és ropogós szezámmaggal

Pörkölt szezámmagos moa

A Pörkölt szezámmagos moa egy ínycsiklandó indiai étel, amelyben a ropogós, fűszeres moa hús keveredik a gazdag fűszerekkel és a szezámmag ropogós textúrájával. A szezámmag adja a pörkölt különleges ízét, miközben frissítő hatást is biztosít. Ezt az ételt gyakran fogyasztják ünnepi alkalmakkor, és az indiai konyha egyik népszerű fogása.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Mó hús (csirke vagy pulyka)
3 ek. Szezámmag
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
1 tk. Kömény
1 tk. Piros paprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Víz
2 ek. Szezámmagolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A mó húst vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg.

    A hús ízének fokozásához egy kis pácot készíthetsz szójaszószból és egy kevés mézből.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát és paradicsomot kockázd fel.

    A hagymát pürésítheted, hogy a pörkölt szaftosabb legyen.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a szezámmagolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát.

    A hagymát pirítsd aranybarnára, hogy mélyebb ízt adjon az ételnek.

    4

    Add hozzá a húst, és pirítsd meg minden oldalát, hogy szép aranybarna színt kapjon.

    A hús pörkölésével intenzívebb ízeket érhetsz el.

    5

    Tedd hozzá a paprikát, paradicsomot, köményt és piros paprikát. Alaposan keverd össze.

    A piros paprika gazdag színt ad a pörköltnek és mélyíti az ízt.

    6

    Öntsd hozzá a vizet, és hagyd lassú tűzön főzni 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.

    A pörkölt akkor a legfinomabb, ha hagyod, hogy az ízek összeérjenek a lassú főzés során.

    7

    Amikor a hús puha, szórd meg a pörköltet szezámmaggal, és jól keverd össze.

    A szezámmag friss, ropogós textúrát ad a pörköltnek.

    8

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, friss korianderrel vagy petrezselyemmel díszítheted.

    A friss zöldek segítenek ellensúlyozni a fűszeres ízeket, és frissebbé teszik a pörköltet.