A mó húst vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd meg.
A hús ízének fokozásához egy kis pácot készíthetsz szójaszószból és egy kevés mézből.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a paprikát és paradicsomot kockázd fel.
A hagymát pürésítheted, hogy a pörkölt szaftosabb legyen.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a szezámmagolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát.
A hagymát pirítsd aranybarnára, hogy mélyebb ízt adjon az ételnek.
Add hozzá a húst, és pirítsd meg minden oldalát, hogy szép aranybarna színt kapjon.
A hús pörkölésével intenzívebb ízeket érhetsz el.
Tedd hozzá a paprikát, paradicsomot, köményt és piros paprikát. Alaposan keverd össze.
A piros paprika gazdag színt ad a pörköltnek és mélyíti az ízt.
Öntsd hozzá a vizet, és hagyd lassú tűzön főzni 30-40 percig, amíg a hús megpuhul.
A pörkölt akkor a legfinomabb, ha hagyod, hogy az ízek összeérjenek a lassú főzés során.
Amikor a hús puha, szórd meg a pörköltet szezámmaggal, és jól keverd össze.
A szezámmag friss, ropogós textúrát ad a pörköltnek.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, friss korianderrel vagy petrezselyemmel díszítheted.
A friss zöldek segítenek ellensúlyozni a fűszeres ízeket, és frissebbé teszik a pörköltet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.