Prebiotikus céklás-gyömbéres pörkölt tálalva, friss fűszerekkel

Prebiotikus céklás-gyömbéres pörkölt

A céklás-gyömbéres pörkölt egy hagyományos étel, amit gyakran készítenek zöldségekkel, és az egyes hozzávalók elősegítik a bélflóra egészségét. A gyömbér fűszeres íze tökéletesen illik a cékla földes, édes ízéhez. Ez a pörkölt tele van prebiotikumokkal, amelyek segítik a bélflórát és javítják az emésztést. A recept egyszerű, de ínycsiklandó, és tökéletes választás vegetáriánus étkezésekhez vagy mindennapi étkezésekhez egy könnyű körettel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 10 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Cékla
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
1 db Hagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Zöldség alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát hámozd meg, és vágd apró kockákra. A hagymát és fokhagymát finomra aprítsd fel, a gyömbért reszeld le.

    A cékla gyorsabban megpuhul, ha kisebb darabokra vágod, így az ízek is gyorsabban összeérnek.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, valamint a reszelt gyömbért. Pirítsd őket, amíg illatosak nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet. A gyömbérnek édes, csípős ízt ad a pörköltnek.

    3

    Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, és főzd őket pár percig, amíg a paradicsom levet nem ereszt.

    A paprikát érdemes frissen hozzáadni, hogy megőrízze a roppanós állagát, és ne legyen túl puha.

    4

    Szórd bele a köményt, sót és borsot, majd add hozzá a felkockázott céklát. Keverd jól össze.

    A kömény és a gyömbér különleges fűszeres alapot ad az ételnek, amely kiemeli a cékla természetes édes ízét.

    5

    Öntsd hozzá a zöldség alaplevet, majd főzd a pörköltet alacsony lángon 40-50 percig, amíg a cékla megpuhul.

    Ne hagyd, hogy a pörkölt túlságosan besűrűsödjön. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.

    6

    Tálald friss zöld fűszerekkel, például korianderrel vagy petrezselyemmel, és köretként főtt rizzsel vagy egy szelet friss kenyérrel.

    A friss zöld fűszerek frissességet adnak az ételnek, és tökéletesen kiegészítik a pörkölt gazdag ízét.