A céklát hámozd meg, és vágd apró kockákra. A hagymát és fokhagymát finomra aprítsd fel, a gyömbért reszeld le.
A cékla gyorsabban megpuhul, ha kisebb darabokra vágod, így az ízek is gyorsabban összeérnek.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, valamint a reszelt gyömbért. Pirítsd őket, amíg illatosak nem lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megkeseredhet. A gyömbérnek édes, csípős ízt ad a pörköltnek.
Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, és főzd őket pár percig, amíg a paradicsom levet nem ereszt.
A paprikát érdemes frissen hozzáadni, hogy megőrízze a roppanós állagát, és ne legyen túl puha.
Szórd bele a köményt, sót és borsot, majd add hozzá a felkockázott céklát. Keverd jól össze.
A kömény és a gyömbér különleges fűszeres alapot ad az ételnek, amely kiemeli a cékla természetes édes ízét.
Öntsd hozzá a zöldség alaplevet, majd főzd a pörköltet alacsony lángon 40-50 percig, amíg a cékla megpuhul.
Ne hagyd, hogy a pörkölt túlságosan besűrűsödjön. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet.
Tálald friss zöld fűszerekkel, például korianderrel vagy petrezselyemmel, és köretként főtt rizzsel vagy egy szelet friss kenyérrel.
A friss zöld fűszerek frissességet adnak az ételnek, és tökéletesen kiegészítik a pörkölt gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.