A póréhagymát szeleteld fel vékony karikákra, a céklát hámozd meg és reszeld le.
A cékla frissessége nagyon fontos, hogy megőrizzük a színét és az ízét.
A fokhagymát finomra vágd, majd az olívaolajon pirítsd meg egy nagyobb serpenyőben közepes lángon.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet, ami keserű ízt adhat.
Add hozzá a póréhagymát és céklát, majd párold 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A cékla lassan engedi ki a levét, amely szép színt ad a tésztának.
Közben főzd meg a teljes kiőrlésű tésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint, majd szűrd le.
A teljes kiőrlésű tészta több rostot tartalmaz, amely segíti az emésztést, és hosszú ideig teltségérzetet biztosít.
Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsd hozzá a tejet, és keverd össze. Hagyd egy kicsit forrni, hogy a tejes szósz kicsit sűrűsödjön.
A tej ad egy lágy, krémes textúrát a szósznak, de ha laktózmentes verzióra van szükséged, használhatsz kókusztejet.
Add hozzá a főtt tésztát a zöldségekhez, majd jól keverd össze. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A tészta és a szósz összekeverése során ügyelj arra, hogy minden falat megkapja a krémes ízt.
Tálald a tésztát friss petrezselyemmel és reszelt parmezánnal a tetején.
A parmezán gazdag ízt ad a tésztának, és a petrezselyem frissességet visz bele.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.