Prebiotikus céklás póréhagymás tészta friss petrezselyemmel és parmezánnal tálalva

Prebiotikus céklás póréhagymás tészta

A céklás póréhagymás tészta egy egészséges étel, amely a prebiotikus tápanyagokban gazdag céklát és póréhagymát kombinálja. Ez a tészta étel tökéletes választás a tápláló, mégis könnyen elkészíthető ételek szerelmeseinek. A teljes kiőrlésű tészta gazdag rostokban, míg a cékla és a póréhagyma ízletes és tápláló kiegészítői az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Póréhagyma
300 g Cékla
250 g Teljes kiőrlésű tészta
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
150 ml Tej
1 csipet
1 csipet Bors
1 csokor Friss petrezselyem
50 g Parmezán

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát szeleteld fel vékony karikákra, a céklát hámozd meg és reszeld le.

    A cékla frissessége nagyon fontos, hogy megőrizzük a színét és az ízét.

    2

    A fokhagymát finomra vágd, majd az olívaolajon pirítsd meg egy nagyobb serpenyőben közepes lángon.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet, ami keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a póréhagymát és céklát, majd párold 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A cékla lassan engedi ki a levét, amely szép színt ad a tésztának.

    4

    Közben főzd meg a teljes kiőrlésű tésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint, majd szűrd le.

    A teljes kiőrlésű tészta több rostot tartalmaz, amely segíti az emésztést, és hosszú ideig teltségérzetet biztosít.

    5

    Amikor a zöldségek megpuhultak, öntsd hozzá a tejet, és keverd össze. Hagyd egy kicsit forrni, hogy a tejes szósz kicsit sűrűsödjön.

    A tej ad egy lágy, krémes textúrát a szósznak, de ha laktózmentes verzióra van szükséged, használhatsz kókusztejet.

    6

    Add hozzá a főtt tésztát a zöldségekhez, majd jól keverd össze. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A tészta és a szósz összekeverése során ügyelj arra, hogy minden falat megkapja a krémes ízt.

    7

    Tálald a tésztát friss petrezselyemmel és reszelt parmezánnal a tetején.

    A parmezán gazdag ízt ad a tésztának, és a petrezselyem frissességet visz bele.