Prebiotikus házi fűszeres csirke tálalva zöldségekkel

Prebiotikus házi fűszeres csirke

A prebiotikus házi fűszeres csirke egy egészséges és ínycsiklandó étel, amelyben a joghurt nemcsak a hús puhításában segít, hanem egyedülálló probiotikus hatást is biztosít. A csirke fűszerezése gondosan van megválasztva, hogy az étel gazdag ízvilággal és egészséges összetevőkkel szolgáljon. A fűszeres joghurt és a friss zöldségek kombinációja nemcsak ínycsiklandó, hanem a bélflórát is támogatja, így egészséges étkezés választása.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecombok
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
2 tk. Fűszerpaprika
1 ek. Friss citromlé
1 cm Gyömbér
1 csipet
0.5 tk. Frissen őrölt bors
150 ml Probiotikus joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan mosd meg, és a bőrt is óvatosan húzd le, ha szeretnéd egészségesebb ételt készíteni.

    A csirkecomb bőre alatt zsírosabb hús található, amit szükség esetén eltávolíthatsz, hogy könnyebben átsüljön a hús.

    2

    Készítsd el a pácot: a joghurtot keverd össze a finomra vágott fokhagymával, a reszelt gyömbérrel, a fűszerpaprikával, a köménnyel, a citromlével, sóval és borssal.

    A joghurt segíti a csirke húsát puhítani, miközben gazdag fűszeres ízt ad neki.

    3

    A csirkecombokat tedd a pácba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, de ha van időd, tedd be a hűtőbe 2-3 órára, hogy még jobban átjárja a pác.

    A pácos pihenés során a csirke jól magába szívja a fűszereket, így ízletesebb lesz.

    4

    A csirkecombokat tedd egy előmelegített serpenyőbe, és süsd őket közepes lángon 25-30 percig, amíg szép aranybarna és ropogós lesz a hús.

    Ne süsd túl a csirkét, hogy ne száradjon ki, és ügyelj arra, hogy minden oldal egyenletesen átsüljön.

    5

    Tálald a csirkecombokat friss salátával, vagy párolt zöldségekkel.

    A prebiotikus hatás fokozásához fogyaszthatsz mellé friss, rostokban gazdag zöldségeket, mint a káposzta vagy brokkoli.