A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, majd vágd fel apróra. Egy serpenyőben olívaolajon kezd el pirítani, amíg megpuhul.
A póréhagyma az egyik legjobb prebiotikus élelmiszer, amely segít a bélflóra egészségének fenntartásában. Ne pirítsd túl, hogy megőrizzék az ízeket és a tápanyagokat.
A túrót tedd egy tálba, és keverd össze a tojással, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Ha szeretnél, adhatsz hozzá apróra vágott petrezselymet is.
A túrót érdemes kicsit áttörni, hogy simább állagot kapj, de ha darabosabb túrót szereted, hagyd úgy.
Add hozzá a pirított póréhagymát a túróhoz, és alaposan keverd össze. Ezután folyamatosan adagolj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapj.
A zsemlemorzsát apránként add hozzá, hogy ne legyen túl száraz vagy túl lágy a massza.
A masszából formálj kisebb golyókat vagy fasírtokat, és egy serpenyőben, forró olívaolajban kezdd el sütni őket.
Ha a fasírtok nehezen formálhatóak, próbálj egy kis vizet adni a masszához, hogy jobban összeálljanak.
Süsd a fasírtokat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk szép aranybarna nem lesz. Ez körülbelül 3-4 percet vesz igénybe oldalanként.
Ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőt, hogy a fasírtok egyenletesen süljenek. Ha túl sokat teszel egyszerre, a hőmérséklet csökkenhet, és nem lesz ropogós a külső része.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.