Prebiotikus póréhagymás-túrós fasírt aranybarna színben, tálalva

Prebiotikus póréhagymás-túrós fasírt

A póréhagymás-túrós fasírt egy különleges étel, amely a póréhagyma és a túró ízét ötvözi, miközben prebiotikus hatású. A póréhagyma és a túró kombinációja egy igazán finom, tápláló és egészséges ételt ad, ami kiváló választás lehet a hétköznapi étkezésekhez. A póréhagyma, mint prebiotikus élelmiszer, támogatja a bélflóra működését, így nemcsak ízletes, de jótékony hatással is van a testünkre.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 szál Póréhagyma
200 g Túró
1 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Olívaolaj
1 evőkanál Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát alaposan tisztítsd meg, majd vágd fel apróra. Egy serpenyőben olívaolajon kezd el pirítani, amíg megpuhul.

    A póréhagyma az egyik legjobb prebiotikus élelmiszer, amely segít a bélflóra egészségének fenntartásában. Ne pirítsd túl, hogy megőrizzék az ízeket és a tápanyagokat.

    2

    A túrót tedd egy tálba, és keverd össze a tojással, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Ha szeretnél, adhatsz hozzá apróra vágott petrezselymet is.

    A túrót érdemes kicsit áttörni, hogy simább állagot kapj, de ha darabosabb túrót szereted, hagyd úgy.

    3

    Add hozzá a pirított póréhagymát a túróhoz, és alaposan keverd össze. Ezután folyamatosan adagolj hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapj.

    A zsemlemorzsát apránként add hozzá, hogy ne legyen túl száraz vagy túl lágy a massza.

    4

    A masszából formálj kisebb golyókat vagy fasírtokat, és egy serpenyőben, forró olívaolajban kezdd el sütni őket.

    Ha a fasírtok nehezen formálhatóak, próbálj egy kis vizet adni a masszához, hogy jobban összeálljanak.

    5

    Süsd a fasírtokat közepes lángon, amíg mindkét oldaluk szép aranybarna nem lesz. Ez körülbelül 3-4 percet vesz igénybe oldalanként.

    Ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőt, hogy a fasírtok egyenletesen süljenek. Ha túl sokat teszel egyszerre, a hőmérséklet csökkenhet, és nem lesz ropogós a külső része.