Prebiotikus zöldséges curry póréhagymával tálalva, friss korianderrel

Prebiotikus zöldséges curry póréhagymával

A zöldséges curry egy rendkívül népszerű étel az indiai konyhában, amely nemcsak tápláló, hanem jótékony hatással is van a bélflórára. A prebiotikus zöldséges curry póréhagymával gazdag rostokban és fűszerekben, amelyek segítenek az emésztésben. A póréhagyma és a kókusztej egyesítése egy különleges ízélményt ad, miközben a curry jótékony hatású fűszerei egyedülálló ízeket hoznak létre. Az étel tökéletes választás egy egészséges és ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Póréhagyma
2 db Répa
200 g Kelkáposzta
150 g Karfiol
1 db Cukkini
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Kókuszolaj
400 ml Kókusztej
1 ek. Koriander
2 ek. Curry por
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A póréhagymát és fokhagymát apróra vágd. A répát, cukkinit, karfiolt és paradicsomot is vágd fel kisebb darabokra.

    A póréhagymát a fehér részénél vágd finomra, mivel az adja a legintenzívebb ízt.

    2

    Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.

    A póréhagyma hő hatására édes ízt ad, ezért fontos, hogy ne pirítsd túl, mert elveszítheted ezt az ízt.

    3

    Add hozzá a curry port, és pirítsd egy percig, hogy az ízek jobban előjöjjenek.

    A curry por nemcsak ízesíti az ételt, hanem prebiotikus hatású is, amely jótékony hatással van az emésztésre.

    4

    Tedd bele a felvágott zöldségeket, és keverd jól össze. Főzd őket közepes lángon 5-7 percig.

    Ne főzd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék friss ízüket és textúrájukat.

    5

    Öntsd hozzá a kókusztejet, sót és borsot, majd keverd össze. Főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a szósz besűrűsödik.

    A kókusztej gazdag textúrát ad az ételnek, és harmonizál a curry ízével.

    6

    A végén szórd meg friss korianderrel és tálald melegen, akár basmati rizzsel vagy quinoával.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és tökéletesen illik a fűszeres curryhez.