A póréhagymát és fokhagymát apróra vágd. A répát, cukkinit, karfiolt és paradicsomot is vágd fel kisebb darabokra.
A póréhagymát a fehér részénél vágd finomra, mivel az adja a legintenzívebb ízt.
Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá a póréhagymát és a fokhagymát. Pirítsd őket üvegesre.
A póréhagyma hő hatására édes ízt ad, ezért fontos, hogy ne pirítsd túl, mert elveszítheted ezt az ízt.
Add hozzá a curry port, és pirítsd egy percig, hogy az ízek jobban előjöjjenek.
A curry por nemcsak ízesíti az ételt, hanem prebiotikus hatású is, amely jótékony hatással van az emésztésre.
Tedd bele a felvágott zöldségeket, és keverd jól össze. Főzd őket közepes lángon 5-7 percig.
Ne főzd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék friss ízüket és textúrájukat.
Öntsd hozzá a kókusztejet, sót és borsot, majd keverd össze. Főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a szósz besűrűsödik.
A kókusztej gazdag textúrát ad az ételnek, és harmonizál a curry ízével.
A végén szórd meg friss korianderrel és tálald melegen, akár basmati rizzsel vagy quinoával.
A koriander frissességet ad az ételnek, és tökéletesen illik a fűszeres curryhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.